Artykuł sponsorowany

Świeże pieczywo i ciasta – Stadler Ciastkarnia-Piekarnia Adam Stadler

Świeże pieczywo i ciasta – Stadler Ciastkarnia-Piekarnia Adam Stadler

Pieczywo i wyroby cukiernicze towarzyszą nam każdego dnia. Świeży chleb, bułki czy słodkie bułeczki to tylko niektóre produkty z asortymentu Stadler Ciastkarnia-Piekarnia w Imielinie. Pieczywo większość ludzi je codziennie na śniadanie lub kolację. Jego rodzajów jest wiele i każdy ma swoich zwolenników. Tak samo w przypadku ciast i słodkości. Wiele osób nie wyobraża sobie picia kawy bez kawałka słodkiego wypieku. Branża piekarsko-cukiernicza rozwija się bardzo prężnie i dlatego też konsumenci mogą cieszyć się coraz lepszymi produktami, które wpasowują się w trendy konsumenckie.

Pieczywo na śniadanie i nie tylko

Świeży, pachnący chleb z chrupiącą skórką i puszystym miękiszem to rozkosz dla podniebienia. Gdy jest zrobiony na zakwasie według starych metod, jest jeszcze smaczniejszy. Chleb jest z nami, można powiedzieć od zawsze. Już w starożytności ludzie wypiekali placki, które były odpowiednikiem naszego dzisiejszego pieczywa. Wiele osób kojarzy wypiekanie chleba z dzieciństwem, gdy babcia formowała chlebowe bochenki i piekła w piecu opalanym drewnem. W miarę jak ludzkość się rozwijała i powstawały różnego rodzaju sklepy, wypiekanie chleba w domu robiło się coraz mniej popularne. Zaczęto produkować pieczywo na masową skalę w coraz większych piekarniach. Rozwój technologii powodował, że proces produkcji chleba stawał się bardziej zautomatyzowany. Nie zawsze było to dobre rozwiązanie, ponieważ za każdym razem nie dało się dostosować przebieg prawidłowego procesu np. fermentacji chleba do warunków panujących w piekarni lub do liczby zamówień. Jednak ludziom bardzo podobało się i podoba nadal, że można kupić chleb w jednym sklepie, podczas robienia innych zakupów spożywczych. Dlatego też tradycyjne piekarnie starają się przyciągnąć klienta, stawiając na stare receptury oraz dobrej jakości składniki.

Dobry chleb wyrasta z dobrej mąki. Jakość pieczywa zależy przede wszystkim od jakości mąki, z której będzie zrobiony. Jej parametry wpływają przede wszystkim na porowatość miękiszu, jego smak oraz poziom wyrośnięcia. Ważne są również warunki, w jakich chleb wyrasta. Nasze chleby wyrastają w pomieszczeniach o odpowiedniej temperaturze i wilgotności.

Opowiada jeden z piekarzy ze Stadler Ciastkarnia-Piekarnia.

Chleb produkowany na zakwasie jest najbardziej zbliżony do tego, który większość osób pamięta sprzed lat. Dlatego piekarnie wracają do tego sposobu produkcji.

Ciasto na podwieczorek

Wyroby cukiernicze takie jak ciasta, ciasteczka, słodkie bułki czy torty również ciszą się dużą popularnością. Urodziny, imieniny, chrzty, komunie, śluby i inne okazje zazwyczaj są uświetniane przez tort lub ciasto. Stadler Ciastkarnia-Piekarnia ma w swojej ofercie bogaty wybór wyrobów cukierniczych. Wszystkie produkty są wytwarzane ze składników najlepszej jakości, tak aby klienci byli zadowoleni.

Opracowanie:
Imielin, Olszewskiego 10
tel. 32 225 62 05
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz