Artykuł sponsorowany

Smak nadmorskiej ryby z restauracją Róża Wiatrów

Smak nadmorskiej ryby z restauracją Róża Wiatrów

Restauracji serwujących dania rybne nad polskim brzegiem Morza Bałtyckiego jest mnóstwo. Wybór tej odpowiedniej na nabrzeżu, na którym jesteśmy tylko przejazdem, może okazać się nie lada wyzwaniem. Dlatego też warto stawiać na miejsca godne polecenia i cieszące się nieposzlakowaną opinią. W mieszczącym się w województwie zachodniopomorskim Starym Drawsku jedną z najsmaczniejszych ryb można zjeść w restauracji Róża Wiatrów.

Podstawa nadmorskich restauracji  – świeżość, smak i klimat

Plaża, szum morza, rozgrzewające słońce, które delikatnie muska skórę, lekko ją brązowiąc... Brzmi pięknie, prawda? Taką sielankę każdego wakacyjnego dnia będzie przerywać burczenie w brzuchu, które warto zaspokoić smaczną rybką. Gdzie ją zjeść? Wybór restauracji jest utrudniony nie tylko ze względu na wspomnianą wcześniej nieznajomość miejsca, ale również na konieczność znalezienia lokalu gastronomicznego odznaczającego się zachwycającym smakiem, a przede wszystkim niepodważalną świeżością serwowanych potraw.

I jednym, i drugim bez wątpienia odznacza się mieszcząca się w Starym Drawsku restauracja Róża Wiatrów, zapraszająca swoich klientów przekąskami i obiadami, których podstawą jest oczywiście świeża ryba. W menu znalazło się miejsce na inne pyszności, takie ja domowe pierogi z mięsnym farszem czy też placek po węgiersku. Obok pysznego jedzenia, zaletą tego miejsca jest również jego wyjątkowe położenie – smażalnia ryb znajduje się w bliskim sąsiedztwie zamku Joannitów – Drahim. Dodatkową atrakcją jest fakt, że bar mieści się na statku.

Dlaczego warto jeść ryby?

Lekarze i dietetycy nie od dziś podkreślają konieczność włączenia ryb do codziennej, zbilansowanej diety. Z pewnością wynika to z faktu ich bogactwa w kwasy Omega-3, które służą naszemu organizmowi, wspomagając pracę serca, normalizując ciśnienie tętnicze oraz utrzymując prawidłowe stężenie cholesterolu we krwi. Warto wspomnieć również o mniej znanych kwasach Omega-6, które z kolei troszczą się o prawidłowe funkcjonowanie mózgu, usprawniając proces koncentracji, pielęgnując układ nerwowy i pamięć. Flądra, dorsz, łosoś bałtycki czy pstrąg są również doskonałym źródłem witamin A, D oraz E, a także minerałów: magnezu, żelaza, jodu, selenu, fluoru i potasu.

Dobra ryba odznacza się świeżością i bogactwem składników mineralnych. Można ją znaleźć nad Bałtykiem, nad którym kucharze Róży Wiatrów każdego dnia przykładają wagę do tego, aby dania, które wychodzą z ich kuchni miały niepowtarzalny smak, aromatyczny zapach i niepodważalną jakość.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz