Artykuł sponsorowany

Przekąski na bankiety – poznaj finger food

Przekąski na bankiety – poznaj finger food

Bankiet to szczególny rodzaj przyjęcia okolicznościowego, którego cechą szczególną jest możliwość swobodnej zmiany miejsca. Stojąca forma imprezy sprzyja integracji i pozwala nawiązać nowe znajomości. W centralnym miejscu sali bankietowej znajduje się stół z przekąskami, napojami i zastawą stołową. Sprawdźmy, jakie talerze zakąskowe są najlepiej widziane na tego typu uroczystościach.

Finger food – wybór na bankiety, ale nie tylko!

W myśl zasadach savouir vivre’u na stole bankietowym powinny znaleźć się napoje alkoholowe i bezalkoholowe, pieczywo, masło, sery i wędlinę, owoce, sałatki oraz półmiski z tartinkami i rybami. Menu może być oczywiście modyfikowane, niemniej warto stosować się do podstawowych wskazówek i zapewnić gościom dostęp do standardowych potraw. Równie istotny co dobór przekąsek, tzw. finger food, jest sposób ich serwowania. Półmiski, ozdobne patery i lustra, zadadzą szyku i sprawią, że nawet najprostsza zakąska będzie wyglądała wykwintnie i smakowicie. Korzystając z usług profesjonalnego cateringu, takiego jak Wokół Stołu, możesz mieć pewność, że obsługa gastronomiczna na bankiecie będzie na najwyższym poziomie.

Dlaczego warto serwować finger food?

Przekąski finger food to doskonała propozycja na bankiety, przyjęcia urodzinowe, domówki oraz wszelkie imprezy okolicznościowe. Serwowanie tego typu potraw jest bardzo komfortowym rozwiązaniem dla gości, którzy nie muszą oczekiwać na wydanie posiłku i w każdej chwili mogą podejść do stołu i wybrać miniaturą przekąskę na „jeden kęs”. Wytrawne kanapeczki w kształcie kwadratu czy doskonałe sery podawane na deskach w towarzystwie żurawiny i owoców, sycą nie tylko ciało, ale i oczy. Wybierając sprawdzony catering, możesz mieć pewność, że jedzenie będzie doskonale smakowało i prezentowało się niezwykle atrakcyjnie. Dodatkiem do standardowych potraw bankietowych mogą być eleganckie tartaletki z ciasta francuskiego wypełnione owocowym lub kremowym nadzieniem. Pamiętaj, że istotą stołu bankietowego jest udostępnienie gościom maksymalnie zróżnicowanych potraw.


Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz