Artykuł sponsorowany

Prowadzisz catering – zamawiaj sery góralskie prosto z Podhala!

Prowadzisz catering – zamawiaj sery góralskie prosto z Podhala!

Catering to obecnie bardzo popularna i intratna usługa. Wiele przyjęć odbywających się w domu korzysta z usług cateringu. Prowadząc catering, stawiamy przede wszystkim na smak potraw, a także na świeżość produktów z których przygotowujemy dania. Jeżeli twoje dania posmakują pierwszym kilku klientom, wieści o nim z pewnością się rozejdą i zdobędziesz nowych klientów. Jak twój catering mogą urozmaicić podhalańskie serki góralskie?

Przede wszystkim sery góralskie kochają prawie wszyscy – ich intensywny smak mile łechta podniebienia smakoszy. Świeże sery góralskie z pewnością zadowolą wymagających klientów. O smaku zarówno serów, jak i każdych innych produktów spożywczych świadczy przede wszystkim świeżość. Sery prosto z serca gór, oferuje między innymi firma Sertex. Znajdziesz tam minimum kilkadziesiąt rodzajów serków góralskich, z gwarancją jakości, świeżości i niezapomnianego smaku.

Podhalańskie serki góralskie a twój catering

Intensywne podhalańskie sery, to produkt, który w niebanalny sposób urozmaicą catering. Warto szukać produktów przygotowywanych tylko z naturalnych produktów, bez żadnych sztucznych dodatków, co współcześnie jest bardzo cenione przez konsumentów.

Ponadto, jeżeli zamierzasz przeprowadzić catering tematyczny, możesz zamówić sery góralskie o dowolnym kształcie. Smak serów góralskich z pewnością zachwyci uczestników danego przyjęcia, co wpłynie na pozytywną ocenę o Twoim cateringu.



Jak podawać podhalańskie sery?

Podhalańskie sery góralskie można podawać na różne sposoby – na zimno i na ciepło. Sery najlepiej podać po daniu głównym. Jako trunek do serów można polecić gościom czerwone mocne wino.

Sery podane na zimno – na przykład jako deska serów – doskonale komponują się na przykład z czerwonymi, dojrzałymi winogronami. Można też podać do nich ciepłe, chrupiące i świeże bagietki, a także wędliny.

Serki góralskie na zimno doskonale sprawdzą się w postaci estetycznie przygotowanych koreczków – serek i dodatki (na przykład winogrono, wędlinę, ogórek kiszony), kroimy w drobne cząstki i nadziewamy na wykałaczki, po czym ustawiamy ostrożnie na płaskim talerzu. Taka przekąska jest świetnym pomysłem na imprezę – z pewnością szybko zniknie ze stołów.

Klientom firmy cateringowej można zaproponować również przekąski z serka góralskiego na ciepło – ciepły oscypek z sosem żurawinowym lub serek z plastrami boczku zapiekany w piekarniku – z pewnością rozgrzeją serca i dusze biesiadników. 

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz