Artykuł sponsorowany

Poznaj sekret sukcesu „Obwarzanków Pułtuskich” wyrabianych w Zakładzie Cukierniczym Grzegorza Niedzielskiego

Poznaj sekret sukcesu „Obwarzanków Pułtuskich” wyrabianych w Zakładzie Cukierniczym Grzegorza Niedzielskiego

Historia obwarzanków ściśle związana jest z tradycją odpustu i sięga czasów średniowiecznych – pierwsza wzmianka o tym przysmaku pochodzi z 1394 roku. Dziś stanowią one świetną, słodką przekąską odpowiednią na każdy czas w roku. Ich nazwa pochodzi od tego, że przed upieczeniem są obwarzane, czyli zanurzane we wrzącej wodzie. Aby odkryć wszystkie walory smakowe stojące za sukcesem i popularnością obwarzanek, warto zakupić je w renomowanej cukierni z tradycją. Sprawdź, jak powstają „Obwarzanki Pułtuskie”.

Jak powstają obwarzanki dostępne w Zakładzie Cukierniczym Grzegorza Niedzielskiego?

Zakład Cukierniczy Grzegorza Niedzielskiego to prawdziwa firma z tradycją. Od lat oferuje mieszkańcom Pułtuska i jego okolic pyszne i niepowtarzalne „Obwarzanki Pułtuskie”, które produkowane są zgodnie ze staropolskimi i tradycyjnymi recepturami. Właśnie dlatego są wyrobami najwyższej jakości. Pracownicy Zakładu Cukierniczego w Pułtusku szanują tradycję, dlatego w ich pracy nie ma miejsca na narzędzia przyspieszające pracę, które mogłyby źle wpłynąć na jakość obwarzanków. Są one ręcznie formowane z idealnie obrobionego ciasta. Obwarzanki pakowane są po dziesięć sztuk, a cena jednej paczki jest naprawdę korzystna i konkurencyjna. O procesie produkcji niepowtarzalnych „Obwarzanków Pułtuskich” opowiada cukiernik zajmujący się tym od lat:

Do produkcji wybieramy towar najlepszej jakości – mąka, jajka, cukier – wszystko od renomowanych marek. Na podstawie staropolskich receptur i metod obrabiamy ciasto, z którego ręcznie formujemy obwarzanki. Po zanurzeniu ich we wrzątku przychodzi czas na pieczenie w specjalnym piecu. Nie mogę zdradzić więcej szczegółów, ale gwarantuję, że wszystko odbywa się w oparciu o wiedzę przekazywaną z pokolenia na pokolenie.

Rodzinny Zakład Cukierniczy z tradycją

Warto docenić siłę rodzinnej tradycji. Zakład Cukierniczy Wypiek Obwarzanków Grzegorza Niedzielskiego w Pułtusku działa od 2012 roku, jednak od początku bazował na rodzinnych, tradycyjnych recepturach. Właśnie dlatego wyroby pracowników zakładu są jedyne w swoim rodzaju, a ich smak sprawia, że klienci stale wracają, pozostawiają po sobie pozytywne opinie i polecają firmę znajomym. Nierzadko „Obwarzanki Pułtuskie” stają się obiektem zainteresowania turystów odwiedzających okolice Pułtuska leżącego na terenie województwa mazowieckiego.

Opracowanie:
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz

Warto przeczytać

Wyszukaj firmy z branży