Artykuł sponsorowany

Nomar – kompleksowe zaopatrzenie lodziarni

Nomar – kompleksowe zaopatrzenie lodziarni

Produkcja tradycyjnych lub naturalnych lodów zobowiązuje do użycia wysokiej jakości, przebadanych oraz przede wszystkim bezpiecznych dla zdrowia składników. Doskonale zdaje sobie z tego sprawę firma Nomar – prowadząca sprzedaż półproduktów oraz akcesoriów do produkcji i sprzedaży lodów. W naszym artykule przedstawimy Ci szczegółową ofertę zakładu Nomar! Zachęcamy do czytania!

Z czego składają się lody?

Głównymi składnikami tradycyjnych i naturalnych lodów jest oczywiście mleko oraz śmietanka. Jednak, aby nadać im odpowiednią konsystencję, kolor oraz przede wszystkim smak, konieczne są również inne dodatki, w tym:

  • stabilizatory – umożliwiające uzyskanie miękkiej i przyjemnej mieszanki lodowej;

  • pasty – niezbędne podczas przygotowywania lodów owocowych oraz smakowych;

  • proszki – pełniące funkcje aromatów, które nadają mieszance lodowej niepowtarzalnego, wyrazistego smaku;

  • substancje emulgujące i zagęszczające.

Firma Nomar kompleksowo zaopatruje lodziarnie oraz lokalnych producentów lodów – dostarczając najwyższej jakości półprodukty do tworzenia mieszanek lodowych. Wszystkie dodatki i komponenty są bezpieczne dla zdrowia, a także nie zawierają zbędnych, szkodliwych związków i substancji konserwujących.

Akcesoria do lodów – niezbędne wyposażenie każdej lodziarni

Decydując się na samodzielną produkcję lodów oraz ich sprzedaż, musisz również zaopatrzyć się w odpowiednie akcesoria i dodatki. Nawiązując współpracę z producentem Nomar, możesz liczyć na dostawę wafli w różnych rozmiarach i kształtach, rurek oraz posypek. Bogata oferta dodatków do lodów z pewnością przyciągnie uwagę Klientów, a także pozytywnie wpłynie na wizerunek Twojej firmy!

Czekolady do lodów

Do produkcji naturalnych lodów czekoladowych warto wykorzystać wysokiej jakości czekolady w proszku, dzięki którym przygotowana mieszanka wyróżni się intensywnym, wyjątkowym kolorem oraz wyrazistym smakiem. Oferta firmy Nomar obejmuje m.in. czekolady mleczne, gorzkie oraz białe.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz