Artykuł sponsorowany

Maszyny niezbędne do obróbki mięsa

Maszyny niezbędne do obróbki mięsa

Aby zakład przetwórstwa mięsnego funkcjonował sprawnie i efektywnie musi posiadać nowoczesne maszyny, które skutecznie tną, rozdrabniają, mielą i mieszają mięso. To właśnie dzięki nim przedsiębiorstwo może realizować swoje cele i dostarczać wysokiej klasy produkty do sklepów. Jakie maszyny powinny znaleźć się na wyposażeniu zakładu przetwórstwa mięsnego? Co zrobić, gdy sprzęt ulegnie awarii? Na te i inne pytania odpowiedzi znajdziesz w naszym artykule.

Po mięso sięgamy bardzo często – jest ono nieodłącznym składnikiem naszych obiadów, śniadań i kolacji. Zakłady przetwórstwa mięsnego muszą być gotowe na duże zapotrzebowanie konsumentów i dostarczać wysokiej klasy produkty do sklepów. Aby sprostać oczekiwaniom klientów, należy zaopatrzyć zakład w nowoczesne maszyny do nadziewania, rozdrabniania i cięcia mięsa.

Maszyny potrzebne w każdym zakładzie mięsnym

Nowoczesny, kompletny i sprawny park maszynowy jest nieodzowny, jeśli chcemy, aby nasze przedsiębiorstwo osiągnęło sukces w branży. Na wyposażeniu zakładu masarskiego powinny znaleźć się maszyny takie jak nadziewarki, masownice, nastrzykiwarki, kutry masarskie i łuskarki do lodu. Niezbędne są również skórowaczki służące do obrabiania golonek i ściągania skóry z boczków, szynek, kurczaków oraz ryb. Pamiętajmy, aby maszyny kupować od zaufanej firmy, która zajmuje się także ich profesjonalnym serwisem. Takim przedsiębiorstwem jest np. West w Międzyrzeczu Górnym w województwie śląskim. W ofercie firmy znajdziemy bogaty wybór specjalistycznych maszyn oraz łuskarek do lodu zarówno nowych, jak i używanych, o wydajności od 60-6000 kg/24h.

Nadziewarki, masownice, nastrzykiwarki, skórowaczki

Automatyzacja niesie za sobą wiele korzyści. Dzięki niej zakład może funkcjonować znacznie sprawniej. Za sprawą maszyn możemy wytwarzać najpopularniejsze wyroby mięsne np. wędliny. Szczególnie przydatne są nadziewarki, które służą do nadziewania osłonek farszem oraz masownice mające za zadanie uszlachetnianie różnych gatunków mięs. Świetnie sprawdzają się masownice próżniowe, które uelastyczniają mięso, nie niszcząc jego struktury. W zakładzie przetwórstwa mięsnego konieczne są również nastrzykiwarki, które służą do peklowania mięsa oraz kutry masarskie, dzięki którym starannie rozdrobnimy produkt. Przydatne są również kostkownice – za ich pomocą szybko pokroimy mięso, słoninę i ser w kostki. Warto zaopatrzyć firmę także w łuskarki do lodu, które są niezbędne do bezpiecznego przechowywania wyrobów mięsnych.

Jeżeli chcemy, aby zakład przetwórstwa mięsnego funkcjonował jak sprawnie naoliwiona maszyna, powinniśmy postawić na nowoczesny sprzęt, który usprawni wszystkie prace. Pamiętajmy, żeby w maszyny zaopatrywać się w godnej zaufania firmie, która zajmuje się nie tylko sprzedażą urządzeń, ale także ich naprawą. Serwis maszyn do przetwórstwa mięsnego przyda się, gdy jakieś urządzenie ulegnie awarii – wówczas należy natychmiast zadzwonić do sprawdzonego eksperta.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz