Artykuł sponsorowany

Kuchnia domowa w barach – kiedy warto na nią postawić?

Kuchnia domowa w barach – kiedy warto na nią postawić?

Kuchnia domowa to aromatyczna kuchnia niemalże jak u babci, która cechuje się sytością, różnorodnością, a także posiłkami pełnowartościowymi. Nic dziwnego, że zainteresowanie nią jest duże. W Polsce działa wiele barów mlecznych podających kuchnię domową, a także restauracji staropolskich. Na rynku nie brakuje również barów, które serwują pyszne domowe obiady na dowóz i w ramach działalności cateringowej. Kiedy warto je odwiedzać?

Obiady dla zapracowanych osób

Wielogodzinna praca każdego dnia sprzyja złym nawykom żywieniowym i sięganiu po popularne fast foody. Niestety już po kilku tygodniach takiej niezdrowej diety pojawiają się skutki uboczne, które wiążą się m.in. z brakiem dostarczenia organizmowi odpowiednich witamin, makro i mikroelementów, a także brakiem wystarczającej ilości węglowodanów, białka i tłuszczy. Osoby, które nie mają czasu na gotowanie, powinny zatem szczególnie zainteresować się obiadami serwowanymi przez bary kuchni polskiej. Gwarantują one bowiem kochane przez niemalże każdego Polaka popularne dania, które pozbawione są pustych kalorii.

Obiady domowe na dowóz czy też pakowanie i odbierane przez klienta z baru, świetnie nadają się także dla dzieci i młodzieży. Zapracowani rodzice powinni zadbać, by ich pociechy nie sięgały po mrożonki, słabej jakości gotową garmażerię oraz po kebaby i burgery. Lepiej postawić na potrawy pełne warzyw, zdrowych przypraw, a także specjalnie wyselekcjonowanych mięs najwyższej klasy. Najlepsze lokale gastronomiczne oferujące kuchnię polską, stawiają na produkty ekologiczne, a także na świeżość przyrządzanych dań.

Kuchnia idealna dla seniorów

Również seniorzy powinni zainteresować się barami kuchni polskiej. Nie tylko zapewnią sobie w taki sposób regularne, ciepłe i ulubione posiłki, ale także nie zapłacą za nie majątku. Lokale specjalizujące się w babcinej kuchni domowej oferują przystępne ceny za dobrze  zbilansowane potrawy. W menu znaleźć można zatem wiele popularnych w naszym kraju zup i chłodników, dania mięsne i rybne, pierogi i naleśniki, a także wiele innych specjałów. Krokiety, kopytka, de volaille z serem, schabowy, bukiety surówek, gołąbki to przykłady potraw serwowanych w barach kuchni polskiej.

Seniorzy mogą także w najlepszych lokalach liczyć na dania domowe dietetyczne, idealne dla cukrzyków, osób z nadciśnieniem czy alergiami pokarmowymi.

Posiłki regeneracyjne dla firm

Z barami kuchni domowej współpracują również różne firmy, które zapewniają swoim pracowników tzw. posiłki regeneracyjne. One muszą wyróżniać się najwyższą jakością. Muszą być też pełnowartościowe i wysokokaloryczne, a przedsiębiorcy szczególną uwagę zwracają na to, by ich kadra uzyskiwała potrawy syte, smaczne i ciepłe. Posiłki regeneracyjne zamawiają często ekipy budowlane oraz zakłady przemysłowe.

Prócz posiłków regeneracyjnych firmy często stawiają także na tzw. napoje profilaktyczne np. przygotowywane ze świeżych owoców.

Catering okolicznościowy

Kuchnia domowa sprawdza się także przy organizowaniu imprez rodzinnych: imienin, osiemnastek, urodzin, obchodów rocznic itp. Najlepsze lokale są też gotowe na obsługę większych wydarzeń, od wesel począwszy na konferencjach czy stypach kończąc. Szeroką ofertę cateringu okolicznościowego oferuje BAR U GRAŻYNY, który działa w Lubaczowie. To właśnie tam można najeść się do syta, doceniając smaki babcinych przepisów. Obiady można zamówić też na dowóz czy też można przygotować harmonogram odbioru określonych potraw w dany dzień tygodnia.

Z cateringu okolicznościowe poleca się też korzystać w okresie świątecznym, zwłaszcza jeśli w naszym domu ma pojawić się wielu gości. 

Opracowanie:
Lubaczów, Kopernika 1
tel. 721 462 957
Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz