Artykuł sponsorowany

Jak wybrać rodzaj i smak tortu weselnego? Poznaj ofertę firmę Chudyba & Partners Paweł Chudyba

Jak wybrać rodzaj i smak tortu weselnego? Poznaj ofertę firmę Chudyba & Partners Paweł Chudyba

W polskiej tradycji weselnej i nie tylko, torty pełną bardzo ważny element celebrowania ceremonii ślubu. Krojenie ciasta przez świeżo upieczonych małżonków, jest symbolem partnerstwa, oddania i wspierania się na każdym kroku. Ten piękny zwyczaj, warto jednak zawsze uczcić przepięknym tortem weselnym, który nie tylko zapewni niesamowite doznania wizualne, ale także smakowe. Sprawdź ofertę firmy Chudyba & Partners Paweł Chudyba z Kobyłki w województwie mazowieckim i dowiedz się, jak wybrać tort weselny!

Rodzaj tortu weselnego!

Tort weselny to pojęcie bardzo szerokie i może być dzisiaj tłumaczone w różny sposób. Tego typu wypieki cukiernicze, można bowiem niemalże dowolnie formować i wcale nie muszą to być standardowe ciasta. Tortem weselnym równie dobrze mogą być babeczki w różnych smakach, które ułożone są na kilkukondygnacyjnej paterze do tortów, czy też lodowe przysmaki. Warto zatem wiedzieć, że rodzaje tortów są wyróżniane przede wszystkim ze względu, na ich wygląd.

Można zatem wyodrębnić bardzo prosty, ale niezwykły naked cake, który w dużej mierze oparty jest na dekoracjach owocowych; torty rzeźbione z falbankami z kremu; torty kwiatowe, których ważnym elementem są zarówno wzory w motywach roślinnych, jak i lukrowane, jadalne kwiaty; czy też białe, eleganckie torty z twistem, opierające się o dwie, lub trzy kondygnacje ciasta oblanego białą polewą, a przyozdobionego figami, borówkami, czy nawet sukulentami, gałązkami oraz szyszkami. Warto bowiem wiedzieć, że wygląd tortu i jego dekoracje, powinny być idealnie dostosowane do stylu ślubnego, który wybrała para młoda.

Smak tortu weselnego!

Lekko kwaskowaty, słodki i rozpływający się, a może nawet lekko słonawy? Smak tortu weselnego nie musi iść w parze z jego wyglądem, ale tradycja podaje, że powinien być on słodki, aby życie pary młodej całe wyróżniało się szczęściem i miłością. Warto jednak zadbać o komfort gości i postawić na wyważone rozwiązania, które przypadną do gustu większości zaproszonych osób. Najlepiej postawić na delikatnie słodkie torty, przełamane kwaskowatymi owocami, a także wilgotnym ciastem. To powinno pozwolić nam, sprostać wymaganiom cukierniczym każdego gościa. Unikaj zatem bardzo słodkich tortów, ponieważ w późnych godzinach weselnych, nie uraczą one całego towarzystwa! Stawiaj także na wypieki, które łatwo będzie transportować, przechowywać, a także kroić – to pozwoli uniknąć wpadek, które niestety są dzisiaj częstym elementem zabaw weselnych.

Wybierz dobrą cukiernię!

Bardzo ważnym etapem prac nad tortem weselnym, jest podjęcie współpracy z dobrą cukiernią. Najlepsze z nich dowiedzą się od Państwa Młodych, przede wszystkim, jaka jest ilość zaproszonych gości, w jakim stylu odpędzie się ślub, jakie są ich preferencje smakowe, a także jak wyglądają ich stroje ślubne – suknia i garnitur – a także ozdoby kwiatowe. W ten sposób, po okazaniu również wielu katalogów, para młoda, będzie miała możliwość dokładnego zaprojektowania własnego tortu weselnego, który będzie prawdziwą wisienką całej zabawy. Jeśli zatem marzysz o pięknym, designerskim i przepysznym wypieku, który stanie się atrakcją Twojego wesela, podejmij współpracę z doświadczonymi cukiernikami z cukierni Chudyba & Partners Paweł Chudyba

Firma ta bowiem jest pracownią, która przygotowuje magiczne wypieki, nie tylko z okazji ślubu – w ofercie znajdziemy również szeroki wybór pysznych ciast domowych oraz ciasteczek, rogali, eklerków, napoleonków, pączków i nie tylko, które nadadzą wyjątkowości każdemu wydarzeniu. Wykorzystują jedynie najlepsze składniki i dbają o to, by receptury były starannie opracowane i dopracowane. Wszystko to sprawia, że każdy kęs jest prawdziwą ucztą dla podniebienia. Dzięki swojej pasji do innowacji i zaangażowaniu w doskonałość cukiernia z Kobyłki z pewnością zaspokoi każdego łasucha.

Opracowanie:
Bielsko-Biała, 11 Listopada 10A
tel. 509 039 993
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz