Artykuł sponsorowany

Jak wybrać najlepszy catering dla firm?

Jak wybrać najlepszy catering dla firm?

Skorzystanie z usługi cateringu dla firm znacznie ułatwia organizację wydarzeń firmowych, konferencji, szkoleń czy integracji. Z roku na rok coraz więcej restauracji ma taką opcję w swoim menu i coraz więcej firm chce ją zamawiać. Nic dziwnego, w morzu spraw do załatwienia trudno przed wydarzeniem firmowym skupić się jeszcze na kwestiach związanych z jedzeniem. Z kolei bez przerwy obiadowej i kawowej trudno uznać takie wydarzenie za udane. Jaki więc catering dla firm zamówić?

Wybierz catering dla firm stosownie do imprezy

Firmy zajmujące się cateringiem dla firm, takie jak Gastro Kern, mają różne propozycje menu w zależności od rodzaju imprezy i jej wielkości. Można wybrać opcję z zimnymi przekąskami, serwisem kawowym i słodkościami albo rozbudowane menu uwzględniające podanie kilkudaniowego obiadu z deserem – wszystko zależy od wielkości imprezy, dostępnego budżetu i czasu trwania wydarzenia. Kilkudniowa konferencja nie może się obyć bez ciepłego posiłku. Co innego przy kilkugodzinnym warsztacie czy szkoleniu – wtedy wystarczy pyszna kawa, coś słodkiego i zimne przekąski.

Powinno się zwracać uwagę również na to, kto zapewnia catering dla firm. Bardzo ważne są bowiem nie tylko walory smakowe przygotowanych potraw, ale też organizacja i infrastruktura. Restauracja zapewniająca catering na wydarzenia biznesowe powinna dysponować sprzętem, dzięki któremu potrawy będą ciepłe i zachowają swój smak. Należy stawiać na sprawdzonych dostawców, którzy zdają sobie sprawę z tego, jak ważne jest to, żeby kwestie gastronomiczne nie opóźniły planu wydarzenia.

Catering dla firm w sali konferencyjnej czy w plenerze?

Wybierając catering dla firm, warto również dopasować menu do warunków, jakie panują w miejscu odbywania się imprezy. Organizując szkolenie w sali konferencyjnej, najlepiej znaleźć taką, w której jest wydzielona przestrzeń na stoły i serwis kawowy. W ten sposób uniknie się zbędnego zamieszania podczas prelekcji, a kelnerom łatwiej będzie pracować. Warto postawić też wtedy na inne menu. Catering na szkolenie czy warsztaty może zawierać zimne przekąski i słodkości, a to w zupełności wystarczy. Takie potrawy łatwiej zjeść i nie potrzeba do tego specjalnej sali obiadowej.

Co innego impreza w plenerze. Zorganizowanie np. spotkania integracyjnego na otwartej przestrzeni jest świetnym pomysłem na rozluźnienie atmosfery i zacieśnienie więzi między członkami firmy. Warto przy tej okazji zadbać o catering dla firm, który zapewnia dania z grilla i zimne napoje.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz