Artykuł sponsorowany

Firma Joanna: Po czym poznać wysokiej jakości mięso?

Firma Joanna: Po czym poznać wysokiej jakości mięso?

Obecnie oferta mięsa dostępnego na polskim rynku jest bardzo rozbudowana. Klienci mogą wybierać spośród szynek, kiełbas oraz innych przetworów. Wybór wysokiej jakości mięsa nie jest jednak łatwy, ponieważ na sklepowych półkach wszystkie produkty wyglądają podobnie. Podczas wyboru mięsa warto zwrócić uwagę na jego rodzaj oraz wygląd. Po czym więc poznać wysokiej jakości mięso i który typ mięsa uchodzi za najzdrowszy dla organizmu? Poznaj ofertę firmy Joanna.

Najzdrowszy rodzaj mięsa

W sklepach najczęściej spotkamy się z trzema najczęściej występującymi rodzajami mięsa i jest to mięso drobiowe, wieprzowe oraz wołowe. Każde z nich poza wyglądem, różni się także wpływem na nasz organizm. Za najlepsze mięso uchodzi drób, ponieważ ma on dużą zawartość białka oraz korzystnych dla zdrowia nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest on lekkostrawny i często stosuje się go w różnego typu dietach. Mniej korzystne dla organizmu jest mięso wołowe i wieprzowe, które powinno być spożywane maksymalnie raz w tygodniu. Warto wspomnieć, że nie zaleca się zakupu gotowego mięsa mielonego w paczkach i lepiej jest zakupić mięso w kawałku, a następnie zmielić je maszynką. 

Cechy wysokiej jakości mięsa

Podczas zakupu mięsa warto szczególną uwagę zwrócić na jego wygląd. Świeże posiada kilka istotnych cech, dzięki którym bez obaw możemy je zakupić. Podczas wyboru mięsa, powinniśmy zwrócić uwagę na jego barwę. Nieświeży drób zaczyna szarzeć, a z kolei wołowina i wieprzowina stają się brązowe. Cechą całkowicie wykluczająca mięso ze spożycia jest zielonkawy nalot. Wysokiej jakości produkty są elastyczne i matowe oraz mają neutralny zapach. Z kolei mięso nieświeże jest plastyczne, ma lepki nalot oraz intensywny, nieprzyjemny aromat. Spożywanie nieświeżego mięsa naraża nas na wiele chorób, ponieważ występuje ryzyko, że znajdują się w nim pasożyty oraz bakterie. 

Sprawdzony dostawca mięsa i wyrobów mięsnych

Jak widać, wybór wysokiej jakości mięsa nie jest łatwą sprawą, ponieważ trzeba zwrócić uwagę na wiele istotnych kwestii. Warto więc zaufać hurtowni mięsa i wędlin Joanna ze Szczecina, która jest producentem oraz dystrybutorem mięsa, wędlin oraz produktów mięsnych. Warto zdecydować się na współpracę nim, ponieważ sprzedaje ona mięso oraz wyroby zgodne z obowiązującymi normami. Na jakość przekłada się również rozbudowane zaplecze maszynowe oraz wykwalifikowany personel, dzięki któremu proces przygotowania mięsa do dalszej sprzedaży jest wykonywany higienicznie i dokładnie, a produkty trafiają do odbiorców w wyznaczonym terminie.

Bogata oferta hurtowni Joanna

Hurtownia mięsa i wędlin Joanna to miejsce, gdzie znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, od wędlin i mięs, przez świeży nabiał, po orzeźwiające napoje. To idealne miejsce dla wszystkich, którzy szukają najwyższej jakości produktów spożywczych. Firma ta szczególną uwagę przywiązuje do jakości mięsa i wędlin, które są starannie wybierane od dostawców, którzy bezwzględnie spełniają rygorystyczne standardy firmy. Każda kiełbasa, szynka czy stek są pełne smaku i świeżości, które na pewno poczujesz podczas jedzenia. Wszystkie produkty posiadają odpowiednie certyfikaty i zostały wykonane z najwyższej jakości składników. Poza tym Joanna oferuje również szeroki wybór innych produktów spożywczych. Hurtownia spożywcza oferuje świeże warzywa i owoce, mleko, sery oraz wiele innych produktów codziennego użytku. Dzięki temu można zrobić zakupy na jednym miejscu i zaoszczędzić czas oraz pieniądze.

Opracowanie:
Szczecin, Letnia 12
tel. 91 469 14 67
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz