Artykuł sponsorowany

Dlaczego sękacz jest idealnym ciastem na eleganckie wesele typu glamour

Dlaczego sękacz jest idealnym ciastem na eleganckie wesele typu glamour

Wesele glamour oznacza przyjęcie pełne wyrafinowanego szyku, blasku oraz dbałości o każdy detal- w tym o oczywiście o jedzenie na weselnym stole. Dania muszą być nie tylko najlepszej jakości co do walorów smakowych, ale również odznaczać się estetyką wpisującą w definicję stylu. Bardzo ważnym elementem eleganckiego cateringu będą ciasta. Jaki jest najlepszy wybór? Odpowiedź brzmi sękacz. To najodpowiedniejsza opcja ze względu na szereg zalet takich jak wygląd, smak i wielość wariantów.

Sękacz - wykwintny smak i elegancki wygląd

Sękacz zwany królewskim ciastem zachwyca on od wielu pokoleń podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy. Zarówno jego wygląd jak i smak idealnie wpisuje się w estetykę i przekaz stylu glamour. Wypiek ma bowiem delikatny i wykwintny smak, a firma MARK Sękacz Mazurski produkuje go z najwyższej klasy naturalnych produktów - jaj, cukru, mąki pszennej, margaryny, masła, śmietany i oleju rzepakowego, pozyskując je od lokalnych i okolicznych przedsiębiorców. Sękacz to także niesamowity i elegancki wygląd przypominający sęki drzew w kolorach wanilii przeplatanej czekoladowym brązem, który z pewnością zwróci uwagę gości. Ten cukierniczy wybór cieszy się niezmienne ogromną popularnością na weselach każdego typu.

Ogromny wybór wariacji i dekoracji

Olbrzymią zaletą wyboru sękacza na wesele typu glamour jest wielość jego rodzajów. W szerokiej gamie chociażby polew każdy nawet najbardziej wybredny gość znajdzie smak trafiający w jego gusta. I tak w ofercie znajdziemy w pierwszej kolejności tradycyjnego sękacza w szerokiej gamie wagowej- nawet do 10 kg wagi i wielkości do 100 cm, co czyni go oryginalną propozycją na tort weselny. Jeśli chodzi o polewy, to tu mamy duże pole do popisu, jeśli chodzi o wybór. Amatorzy mlecznej czekolady będą mogli liczyć na sękacza w  swojej ulubionej polewie doskonałej jakości. Dla tych, którzy stawiają na białe akcenty glamour, do których idealnie pasują ozdoby w formie perełek, idealną propozycją okaże się wypiek w posypce kokosowej lub orzechowej. Z kolei wersja na patyku da kolejne możliwości uatrakcyjnienia przyjęcia w formie wystawienia np. czekoladowego wodospadu fondue. Dostępne są również  maślane wersje oraz ciasto w jeszcze bardziej oryginalnym kształcie tzn. mrowiska. Profesjonalne firmy cukiernicze oferują również ,,królewskie ciasto" na specjalne zamówienie klienta z wybranymi przez niego ozdobami z masy cukrowej w zależności od okoliczności.

Jak widać sękacz ma wiele zalet zarówno w kwestii smaku i estetyki, czyniących go idealną pozycją na wesele typu glamour i nie tylko.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz