Dlaczego sękacz jest idealnym ciastem na eleganckie wesele typu glamour
Wesele glamour oznacza przyjęcie pełne wyrafinowanego szyku, blasku oraz dbałości o każdy detal- w tym o oczywiście o jedzenie na weselnym stole. Dania muszą być nie tylko najlepszej jakości co do walorów smakowych, ale również odznaczać się estetyką wpisującą w definicję stylu. Bardzo ważnym elementem eleganckiego cateringu będą ciasta. Jaki jest najlepszy wybór? Odpowiedź brzmi sękacz. To najodpowiedniejsza opcja ze względu na szereg zalet takich jak wygląd, smak i wielość wariantów.
Sękacz - wykwintny smak i elegancki wygląd
Sękacz zwany królewskim ciastem zachwyca on od wielu pokoleń podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy. Zarówno jego wygląd jak i smak idealnie wpisuje się w estetykę i przekaz stylu glamour. Wypiek ma bowiem delikatny i wykwintny smak, a firma MARK Sękacz Mazurski produkuje go z najwyższej klasy naturalnych produktów - jaj, cukru, mąki pszennej, margaryny, masła, śmietany i oleju rzepakowego, pozyskując je od lokalnych i okolicznych przedsiębiorców. Sękacz to także niesamowity i elegancki wygląd przypominający sęki drzew w kolorach wanilii przeplatanej czekoladowym brązem, który z pewnością zwróci uwagę gości. Ten cukierniczy wybór cieszy się niezmienne ogromną popularnością na weselach każdego typu.
Ogromny wybór wariacji i dekoracji
Olbrzymią zaletą wyboru sękacza na wesele typu glamour jest wielość jego rodzajów. W szerokiej gamie chociażby polew każdy nawet najbardziej wybredny gość znajdzie smak trafiający w jego gusta. I tak w ofercie znajdziemy w pierwszej kolejności tradycyjnego sękacza w szerokiej gamie wagowej- nawet do 10 kg wagi i wielkości do 100 cm, co czyni go oryginalną propozycją na tort weselny. Jeśli chodzi o polewy, to tu mamy duże pole do popisu, jeśli chodzi o wybór. Amatorzy mlecznej czekolady będą mogli liczyć na sękacza w swojej ulubionej polewie doskonałej jakości. Dla tych, którzy stawiają na białe akcenty glamour, do których idealnie pasują ozdoby w formie perełek, idealną propozycją okaże się wypiek w posypce kokosowej lub orzechowej. Z kolei wersja na patyku da kolejne możliwości uatrakcyjnienia przyjęcia w formie wystawienia np. czekoladowego wodospadu fondue. Dostępne są również maślane wersje oraz ciasto w jeszcze bardziej oryginalnym kształcie tzn. mrowiska. Profesjonalne firmy cukiernicze oferują również ,,królewskie ciasto" na specjalne zamówienie klienta z wybranymi przez niego ozdobami z masy cukrowej w zależności od okoliczności.
Jak widać sękacz ma wiele zalet zarówno w kwestii smaku i estetyki, czyniących go idealną pozycją na wesele typu glamour i nie tylko.