Artykuł sponsorowany

Czas na grzyby! Zalety uprawy ekologicznej w Pieczarkarni Mirosław Jachimowicz

Czas na grzyby! Zalety uprawy ekologicznej w Pieczarkarni Mirosław Jachimowicz

Wielu z nas jesień niezmiennie kojarzy się z grzybobraniem! Na pewno są pośród nas prawdziwi wielbiciele zbierania grzybów, ale i też tacy, którzy zbierać grzybów nie lubią, choć chętnie je jedzą. Dla tej drugiej grupy osób dobrym rozwiązaniem będzie zakup grzybów. Gdzie znaleźć takie dobrej jakości? W Pieczarkarni w Wierzbnie: dostępne cały rok, smaczne i pochodzące z ekologicznej uprawy pieczarki, które doceniło już wielu smakoszy.

Ekologiczna pieczarka najlepsza?

Wbrew często słyszanym opiniom, że jedzenie grzybów nie jest dobre dla naszego zdrowia, okazuję się, że to niezupełnie prawda. Być może niewielu z nas zdaje sobie sprawę z tego, jak bardzo „niedoceniana” okazuję się zwykła, polska pieczarka. Obok właściwości obniżających ciśnienie krwi oraz poziom tzw. złego cholesterolu ekologiczne pieczarki:

  • są źródłem witamin z grupy B,
  • normują poziom glukozy,
  • działają przeciwnowotworowo,
  • są niskokaloryczne.

Ze wszystkich tych zalet ekologicznych pieczarek możemy skorzystać, dostarczając je naszemu organizmowi pod postacią smacznych potraw. Grzyby te to doskonały dodatek do dań, sosów i przystawek. Z pewnością będą wartościowym elementem codziennej diety.

Z Pieczarkarnią z Wierzbna - wiesz, co jesz!

Chyba możemy się zgodzić, że w ostatnich latach wyraźnie wzrosła świadomość społeczna i wiedza o tym, co, jak i ile jeść, aby dieta była dostosowana do indywidualnych potrzeb. Producenci i hodowcy często nawet idą o krok dalej i, tak jak firma Pieczarkarnia Mirosław Jachimowicz, udostępniają na swojej stronie internetowej materiały filmowe pokazujące cały proces produkcji – w tym wypadku pieczarki białej„Jesteśmy dumni z naszego produktu”. – opowiada jeden z pracowników. Z pewnością Pieczarkarnia z Wierzbna ma ku temu powody: od dawna współpracuje z takimi markami, jak Carrefour i Pizza Hut. Ponadto aż 80% wyprodukowanych przez nią pieczarek jest przeznaczone na eksport do innych krajów europejskich. Warto również dodać, że Pieczarkarnia istnieje na rynku od 26 lat, oferując swoim klientom pieczarki uprawiane w naturalnych warunkach.

Ciekawostka o pieczarkach!

Zostając w temacie pieczarek, na koniec ciekawostka. Okazuje się, że ugotowane pieczarki są wspaniałym źródłem tryptofanu, który ma działanie antydepresyjne, a nie jest wytwarzany samodzielnie przez organizm człowieka. Jeśli więc należysz do grupy osób, którym jesień kojarzy się z depresyjnym końcem lata, a dodatkowo lubisz grzyby – jedz pieczarki!
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz