Artykuł sponsorowany

Catering na imprezy biznesowe. Jaki powinien być?

Catering na imprezy biznesowe. Jaki powinien być?

Zbliża się ważna uroczystość firmowa? Chcesz w wyjątkowy sposób ugościć zaproszone osoby? W takim razie z pewnością zależy ci na jak najlepszym cateringu. Dobre jedzenie to bardzo ważny element każdego oficjalnego wydarzenia. To, w jaki sposób zadbasz o gości, będzie świadczyło o tobie jako o gospodarzu. Poniżej podpowiadamy, czym powinien charakteryzować się catering na imprezy firmowe.

Wszechstronne menu

W dzisiejszych czasach ogromne znaczenie ma jakość jedzenia, ale liczą się także nietuzinkowe kompozycje smakowe. Trzeba również uwzględnić fakt, że niektórzy z gości nie jedzą mięsa, a jeszcze inni nie preferują przystawek z owoców morza. Dlatego też karta dań na imprezę biznesową czy z udziałem współpracowników musi być bogata. Powinna ona uwzględniać propozycje dla wegetarian, jak też dla osób, które nie wyobrażają sobie bezmięsnych posiłków lub nie tolerują glutenu i laktozy.

Catering stosowny do okoliczności

Niekiedy imprezy biznesowe czy spotkania w firmach odbywają się z okazji świąt. Warto, aby zaserwowano wtedy nieco bardziej tradycyjne dania. Na przyjęciach firmowych przed świętami Bożego Narodzenia powinien znaleźć się dobrze wszystkim znany śledzik czy barszcz z uszkami. Natomiast w przypadku spotkania przed Wielkanocą na stole koniecznie musi zagościć jajko – najlepiej elegancko podane i przyrządzone na kilka sposobów.

Inaczej także będzie wyglądał catering na imprezy biznesowe, które odbywają się w plenerze. Okoliczności przyrody często nie sprzyjają spożywaniu posiłków przy użyciu noża i widelca. W takiej sytuacji najlepiej, aby dania były podawane w małych porcjach, co zapewni, że goście nie będą mieli problemu z ich jedzeniem.

Catering, który zrobi dobre wrażenie

Niezwykle często firmy czy prywatni przedsiębiorcy organizują spotkania, konferencje oraz eventy dla swoich obecnych i potencjalnych kontrahentów. Spotkania takie mają wtedy na celu zbudowanie pozytywnego wizerunku marki.

„Wiele osób nie docenia tego, jak wielkie znaczenie ma jedzenie podczas eventów. Wyjątkowo skomponowane menu oraz wyszukane potrawy na długo zapiszą się w pamięci partnerów biznesowych. Kluczem do sukcesu jest pyszne, oryginalnie i elegancko podany catering” – mówi specjalista z firmy Prestige Catering „Adam’s” z Warszawy.

Wymyślne przekąski, świetnie prezentujące się i smakujące dania ciepłe oraz orzeźwiające desery na pewno zapiszą się na korzyść gospodarza imprezy.

Odpowiednie serwowanie dań

W siedzibie firmy zazwyczaj ze świeczką szukać talerzy czy sztućców, które są niezbędne podczas przyjęć. Firma cateringowa powinna je dostarczać wraz z jedzeniem. Nikt także nie lubi jeść zimnych posiłków, dlatego na imprezie biznesowej nie może zbraknąć podgrzewaczy do jedzenia. Podobnie sytuacja wygląda ze szkłem i naczyniami do serwowania napojów. Muszą one zawsze zostać zapewnione przez organizatora cateringu.

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz