Artykuł sponsorowany

Catering na imprezę firmową – czym kierować się przy jego wyborze?

Catering na imprezę firmową – czym kierować się przy jego wyborze?

Czy wiesz, że spotkania biznesowe to nie tylko doskonała okazja, by porozmawiać z pracownikami i kontrahentami o przyszłości firmy, ale także sposób na ocieplenie wizerunku przedsiębiorstwa? Warto zaznaczyć, że kluczową rolę pełnią w tym przypadku: catering i obsługa klienta. Stół pełen pysznych przekąsek i kanapek jest bowiem sygnałem, że szef dba i szanuje personel. Przeczytaj, czym kierować się przy wyborze profesjonalnej firmy cateringowej.

Indywidualne podejście do klienta

Jedną z najważniejszych cech profesjonalnej firmy cateringowej jest umiejętność dopasowania się do potrzeb każdego klienta. Maksymalne zindywidualizowanie oferty jest szczególnie ważne wtedy, gdy na spotkaniu biznesowym mają pojawić się goście o specjalnych potrzebach żywieniowych. Najczęściej spotykane są diety:

  • wegetariańska,
  • wegańska,
  • bezglutenowa,
  • bez laktozy.

Zignorowanie potrzeb mniejszości mogłoby, dla właściciela danego przedsiębiorstwa oznaczać oziębienie kontaktów z ważnymi osobami oraz zniszczenie wypracowanego do tej pory wizerunku. W związku z tym, przed nawiązaniem współpracy z restauracją, warto zwrócić uwagę na to, czy jest ona w stanie podejść do zlecenia w elastyczny sposób oraz na to, czy zadowolenie klienta znajduje się w hierarchii wartości na pierwszym miejscu.

Doświadczenie przy podobnych imprezach

Niezwykle istotne jest również doświadczenie firmy cateringowej przy obsłudze imprez o podobnym charakterze. Najrozsądniej jest więc wybrać taki serwis, który miał już okazję przygotowywać i obsługiwać różnorodne przyjęcia: zarówno te dla komercyjnego, biznesowego grona, jak i dla wszystkich pracowników korporacji. Warto zaznaczyć, że rekomendowane pod tym względem jest przedsiębiorstwo MONTE – CARLO – Restauracja oraz Catering. Funkcjonuje ono bowiem w branże gastronomicznej od ponad 19 lat. Dodatkowo, świadczyło ono już usługi dla setek bardzo ważnych firm i instytucji, nierzadko obsługując przyjęcia nawet na tysiąc osób.

Catering na medal – co jeszcze jest ważne?

Oprócz indywidualnego podejścia do każdego klienta oraz doświadczenia w obsłudze spotkań biznesowych, istotne są również:

  • domowy smak posiłków – sycące i smaczne posiłki, które przypominają domowe potrawy to niezwykle ważne kryterium, którego spełnienie decyduje o kulinarnej satysfakcji gości,
  • dostępność zdrowych przekąsek – obecnie, dbanie o pełnowartościowe, nieprzetworzone posiłki, to nie tylko chwilowy trend, ale styl życia,
  • dokładność i punktualność – niezwykle ważne jest, aby firma cateringowa dotrzymywała terminów realizacji i dostarczania posiłków.
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz