Gdy coraz więcej osób zwraca uwagę na jakość spożywanych produktów, istotne jest, aby mieć pewność co do ich pochodzenia i standardów produkcji. Hurtownia mięsa Krajpol to firma, która zdobyła...
Nie ulega żadnej wątpliwości, że chów bydła stanowi obecnie najważniejszą gałąź produkcji zwierzęcej. Jak udowadniają przeprowadzane każdego roku badania, wołowina jest obecnie głównym źródłem białka...
Każdego roku w Polsce produkowanych jest ponad 5 tysięcy ton żywca w wadze bitej ciepłej, czyli tej bez podrobów. Statystyki te dotyczą zarówno mięsa drobiowego, jak i wołowego oraz wieprzowego, a...
Od dłuższego czasu masz kłopoty z pamięcią, wypadają Ci włosy, a Twoja skóra jest blada i wysuszona? W takiej sytuacji konieczne będzie wykonanie podstawowych badań i sprawdzenie, czy nie towarzyszy...
Ubój zwierząt rzeźnych musi być przeprowadzany z zachowaniem szczególnej higieny, ale również z uwzględnieniem warunków sanitarnych uregulowanych prawnie. Ogromną rolę do otrzymania wysokiej jakości...
Stek to nie tylko jedna z najbardziej rozpoznawalnych, ale także najsmaczniejszych potraw. Danie to – choć niezwykle trudne w należytym przygotowaniu – cieszy się ogromną popularnością na całym...
Na jakość mięsa wpływa dziesiątki czynników. Ważny jest gatunek kury, wieprza czy też krowy, sposób hodowli i odżywiania zwierząt, a także sam sposób przeprowadzania uboju. To właśnie jakość pracy...
Mięso cielęce wyróżnia się swoim aksamitnym, rozpływającym się i wyrazistym smakiem. Nic dziwnego, że jest ono chętnie wykorzystywane w polskich domowych kuchniach, jak i tych restauracyjnych....
Ubój zwierząt w Polsce jest szczegółowo określony przepisami prawa, które przede wszystkim wymagają, by rzeźnia wykonywała wszystkie czynności w sposób humanitarny oraz ograniczający cierpienie...
Wywóz odpadów to poważna sprawa. Nie wszystkie śmieci możemy po prostu wrzucić do kontenera – niektóre odpady wymagają specjalnego traktowania i zaangażowania firmy zajmującej się ochroną środowiska....
Średnia produkcja mięsa na świecie wynosi blisko 300 tysięcy ton rocznie! Na osobę przypada prawie 40 kg spożytego mięsa w skali całego roku. Samo pogłowie świń w Polsce w czerwcu 2017 wynosiło...
Zwierzęta rzeźne, zanim trafią do ubojni, są skupowane i przewożone przez wyspecjalizowane firmy. Transport – pomimo charakteru miejsca docelowego – wymaga odpowiedniej organizacji oraz spełnienia...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów