Torf i podłoża torfowe mają ogromne znaczenie dla polskiego ogrodnictwa i rolnictwa. Bogate w składniki odżywcze, zdolne do utrzymania wilgotności oraz odpowiedniej struktury gleby, torfowe podłoża...
Pyszne i ekologiczne grzyby suszone to nieodzowna część kolacji wigilijnej. Nie może ich zabraknąć w domach, a co za tym idzie na sklepowych półkach. Dlatego tak ważne jest przed okresem świątecznym,...
Suszone grzyby od lat istnieją w polskiej kuchni. Mogą być zarówno głównym składnikiem dania, jak i dodatkiem nadającym intensywnego aromatu. Ponadto proces, który nazywamy właśnie suszeniem, jest...
Zgodnie z zasadami żywienia, zdrowa i zbilansowana dieta powinna być bogata w owoce i warzywa, które znakomicie poprawiają funkcjonowanie organizmu. To właśnie one wzmacniają naszą odporność, chronią...
Bezwartościowe pieczarki? Bzdura - już dawno udowodniono, że te najpopularniejsze grzyby są bogate w witaminy z grupy B, a także związki bioaktywne, takie jak lektyny i tyrozynazy. Warto więc...
Produkcja pieczarek to proces złożony i wymagający stworzenia odpowiednich warunków do rozwoju tego typu grzybów. Zastosowanie ekologicznych rozwiązań technologicznych nie tylko zapewnia optymalne...
Pieczarki mają mnóstwo zastosowań i na dodatek są bardzo zdrowe. Można je gotować, grillować, smażyć, a nawet jeść na surowo. Ze względu na powszechną dostępność oraz niską cenę warto wprowadzić ją...
Pieczarki są jednymi z bardzo lubianych i cenionych grzybów w wielu różnych krajach. Z racji swojej uniwersalności wykorzystuje się je w wielu kuchniach świata, do przyrządzania różnorodnych potraw....
Pieczarki to grzyby, które powszechnie stosowane są jako składnik wielu potraw. Doskonale nadają się do dań mięsnych, świetnie sprawdzają się również do marynowania, bywają głównym elementem sosów....
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów