Jajka to jeden z podstawowych produktów spożywczych, który ma bardzo szerokie zastosowanie. Jajka są bogatym źródłem witamin A, D i B, a także białka i cennych dla zdrowia kwasów tłuszczowych oraz...
Choć jeszcze kilka lat temu pojawiały się informacje odnośnie szkodliwości jajek, dziś większość ekspertów jest zgodna: są zdrowe i warto je spożywać. Za zmianę tego stanowiska odpowiada m.in....
Jaja kurze to artykuły spożywcze, które wykorzystuje się powszechnie do przyrządzania potraw różnego typu. Są one bogate w składniki odżywcze, pod warunkiem że pochodzą ze sprawdzonych ferm....
Dystrybucja jaj wiąże się z koniecznością wykonywania przez fermy odpowiedniego oznakowania. Określa ono sposób chowu, kraj, a także numer przypisany do danego gospodarstwa, z którego pochodzi wyrób....
Jaja to jeden z podstawowych produktów spożywczych, który nieustannie cieszy się ogromnym zainteresowaniem konsumentów. Możliwość przygotowywania ich na różne sposoby sprawia, że są one zarówno...
Gotowane, sadzone, w jajecznicy, składnik pysznych i sytych sałatek, past, makaronów i wielu innych potraw. Mowa oczywiście o jajkach, które są nie tylko bardzo smaczne, ale uchodzą także za jeden z...
Jeszcze kilkanaście lat temu były uznawane za rarytas i spożywano je okazjonalnie. Dziś, jajka przepiórcze cieszą się ogromną popularnością i nierzadko stanowią alternatywę dla tradycyjnych, kurzych...
Każdy z nas chciałby mieć dostęp do świeżych, naturalnych wyrobów z drobiu, bydła lub roślin. W sklepach ciężko znaleźć naturalne produkty, które zachwycą swoją jakością. Dostęp do świeżych jaj,...
Jaja kurze to artykuły spożywcze, które wykorzystuje się powszechnie do przyrządzania potraw różnego typu. Są one bogate w składniki odżywcze, pod warunkiem, że pochodzą ze sprawdzonych farm....
Chów przyzagrodowy kur zapewnia samozaopatrzenie w jajka oraz mięso, mniejszym oraz średnim gospodarstwom. Jednak, żeby założyć swoją hodowlę, trzeba posiadać niezbędną wiedzę. Z naszego artykułu...
Jeszcze stosunkowo niedawno zalecano znacznie ograniczyć konsumpcję jajek z powodu wysokiej zawartości cholesterolu. Jednio duże żółtko zawiera 200 mg tej substancji. Obecnie uważa się je za bardziej...
Prowadzisz własny biznes ukierunkowany na sprzedaż artykułów spożywczych? A może założyłeś własną piekarnię, cukiernię lub restaurację? W takim razie konieczne będzie nawiązanie współpracy z...
O walorach smakowych, a także odżywczych kurzych jaj, nie trzeba nikogo przekonywać. Firmy trudniące się ich produkcją i dystrybucją dokładają wszelkich starań, aby dostarczyć na rynek towary...
Pyszne jajka to z pewnością produkt, który lubi większość z nas – doskonale nadają się do wielu różnych potraw oraz dań, a także wypieków. Można je również jeść bez żadnych dodatków, po odpowiedniej...
Kupowanie owców i warzyw w hurtowniach spożywczych to rozwiązanie wybierane przez coraz większą liczbę osób zarówno przedsiębiorców, jak i osób prywatnych. Niewielkie działalności - na przykład...
Pisklętom po wykluciu hodowca musi zapewnić odpowiednie warunki bytowe dla prawidłowego rozwoju. Szczególnie ważne jest ciepło oraz niski poziom wilgotności. Ważne jest również czyste powietrze oraz...
Jaja kurze to dla wielu osób nieodłączny element diety. Są one też kluczowymi składnikami w rozmaitych daniach czy wypiekach, wpływając na ostateczny wygląd, smak i aromat. Jaja powinny pochodzić ze...
Chów klatkowy jest ostatnimi laty demonizowany, lecz wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że ma on swoje zalety. Rozwiązanie to jest bezpieczne nie tylko dla konsumentów jaj, ale również samych...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów