W świecie przemysłowej produkcji żywności coraz trudniej znaleźć produkty, które łączą w sobie tradycję, jakość i autentyczny smak. Firma Smak Tradycji postawiła sobie za cel przywrócenie tych...
Obecnie oferta mięsa dostępnego na polskim rynku jest bardzo rozbudowana. Klienci mogą wybierać spośród szynek, kiełbas oraz innych przetworów. Wybór wysokiej jakości mięsa nie jest jednak łatwy,...
Wędliny są podstawą menu większości z nas. Bez nich nie sposób przygotować kanapek i wyobrazić sobie stołu podczas świąt czy rodzinnej uroczystości. Kupując wędliny warto jednak zadbać o wybór...
Bez względu na to, czy prowadzimy firmę wędliniarską, czy wytwarzamy kiełbasy i wędliny na użytek rodziny, potrzebujemy do tego procesu nie tylko wysokiej jakości surowca, ale także przypraw i...
Mięso w diecie Polaków wciąż odgrywa niebagatelną rolę. Jest najlepszym źródłem pełnowartościowego i łatwo przyswajalnego białka, a ponadto zawiera aminokwasy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania...
Działasz w branży spożywczej i szukasz sprawdzonego dostawcy wędlin z wieprzowiny, kiełbasy białej surowej, salcesonu lub szybki tradycyjnej? Chcesz poszerzyć swoją ofertę o ręcznie robione kabanosy...
Mięso to podstawowy składnik diety – zarówno wśród dzieci, dorosłych, jak i seniorów. To ono dostarcza niezbędnych makroskładników, w tym pełnowartościowego białka. Wołowina zaliczana jest to mięs...
Kiełbasa stanowi nieodzowny przysmak w polskiej kuchni, a dobrej jakości produkt stanowi prawdziwy rarytas, który znany jest nie tylko lokalnie, ale także poza granicami naszego kraju. W Polsce znana...
Wyroby masarskie i wędliniarskie są dostępne w sklepach osiedlowych, jak i w dużych marketach. Warto wybierać stoiska mięsne, gdzie jakość i świeżość produktów jest lepsza. A jeśli mają Państwo...
Mięso jest nieodłącznym elementem diety wielu z nas. To ono dostarcza nam niezbędnych składników odżywczych i zawiera dużą wartość energetyczną. Obecnie możemy wybierać spośród różnych gatunków mięsa...
Zwiększona świadomość konsumentów dotycząca żywienia, walorów smakowych i otwarcia na nowe opcje kulinarne przełożyła się na zmianę asortymentu na półkach sklepowych. Zmiany te są efektem wysokich...
Komory wędzarnicze stosowane na przemysłową skalę wyraźnie różnią się od przydomowych konstrukcji. Przede wszystkim są mocno zautomatyzowane, dzięki czemu nie trzeba czuwać nad każdym etapem ich...
Mięso drobiowe jest smaczne i pełne wartości odżywczych. Wyroby tego rodzaju dają szereg kulinarnych możliwości, od prostych dań domowych, aż po wymyślne potrawy restauracyjne. Aby jednak w pełni...
Przemysł mięsny jest jedną z najbardziej rozbudowanych gałęzi przemysłu spożywczego w Polsce. Oznacza to, że zapotrzebowanie na wyroby zwierzęce jest duże, a klienci są coraz bardziej wymagający,...
Imprezy integracyjne to świetny sposób na zbudowanie lepszych i głębszych relacji między współpracownikami. Wspólne biesiadowanie i zabawa sprawiają, że można na chwile oderwać się od pracowniczej...
Wędlina to wyposażenie lodówki każdego Polaka. Nie wyobrażasz sobie bez niej kanapki? Najbardziej lubisz tą swojską, wytwarzaną własnoręcznie? Nie musisz się już męczyć! Zakład Przetwórstwa Mięsnego...
Na jakość mięsa wpływa wiele czynników od sposobu chowu bydła i drobiu, po metody stosowane w ubojniach. Nie bez znaczenia jest też proces przetwórstwa żywności i stosowane receptury – przyprawy,...
Odkąd sięgamy pamięcią, kiełbasa stanowi jedno z tradycyjnych dań kuchni polskiej. Od czasów króla Augusta III Sasa, aż do dzisiaj, wiele osób ceni sobie jej walory smakowe nie tylko przy niedzielnym...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów