Artykuł sponsorowany

Jak powstają wysokiej klasy mięsa w firmie DROLEX?

Jak powstają wysokiej klasy mięsa w firmie DROLEX?

Na jakość mięsa wpływa wiele czynników od sposobu chowu bydła i drobiu, po metody stosowane w ubojniach. Nie bez znaczenia jest też proces przetwórstwa żywności i stosowane receptury – przyprawy, techniki obróbki oraz technologie pakowania. Najwyższymi standardami produkcyjnymi oraz sprzedażowymi wyróżnia się hurtownia DROLEX z Piły, która zaopatruje się tylko w gotowe mięsa sprawdzonych producentów. Wiele lat działalności pozwoliło również poszerzyć działalność o własną produkcję wyrobów mięsnych. DROLEX dba przy tym, by uzyskiwać wysoką ich klasę rynkową.

Selekcja dostawców mięsa

Hurtownia mięsa DROLEX, a także jej zakład produkcyjny dbają o to, by mięsa gotowe oraz te do dalszego przetwórstwa pochodziły od sprawdzonych dostawców. Wybierane są masarnie, które prowadzą ubój w złożonych procesach kontroli zakładowej, a także według najbardziej restrykcyjnych norm PN-EN. Dla specjalistów DROLEX ważne jest zatem to, by drób czy wieprzowina były pozyskiwane w ramach uboju humanitarnego z wykorzystaniem odpowiednich technologii wykrawania. Mięso musi mieć również pozytywne opinie laboratoriów.

Podkreślić należy też to, że firma DROLEX zwraca uwagę na sposób chowu zwierząt rzeźnych. Ich system żywienia, warunki życia, stały dostęp do opieki weterynaryjnej, a także uwzględnianie uwarunkowań rasowych, znacznie wpływają bowiem na klasę mięsa. Zakład przetwórstwa wyrobów mięsnych DROLEX współpracuje zatem tylko z najlepszymi dostawcami z branży.

Produkcja mięsa według własnych receptur

Na ostateczną klasę mięsa wpływa również proces jego przetwórstwa w zakładzie. To dlatego firma DROLEX wyposażyła się w nowoczesne linie produkcyjne, spełniające restrykcyjne normy oraz systemy GHP, GMP oraz HACCP. Przedsiębiorstwo zatrudnia również doświadczonych techników. Stosowane receptury przygotowywania do sprzedaży drobiu czy też wędlin, opierają się o wykorzystanie nie tylko nowoczesnej technologii, ale także wysokiej jakości przypraw. DROLEX wykorzystuje przepisy przekazywane z pokolenia na pokolenie, gwarantując swojski smak swoich wyrobów mięsnych. Pozbawione są one też dużej ilość sztucznych uszlachetniaczy czy aromatyzerów.

Przy produkcji mięsa DROLEX ściśle kontroluje również cały proces przechowywania, transportowania oraz pakowania mięs surowych, a także wędlin. Zakład w Pile wyposażony jest w nowoczesne chłodnie. Specjaliści DROLEX tłumaczą bowiem, że na smak mięsa, a także jego ogólną jakość wpływają nie tylko czynniki genetyczne i środowiskowe chowu zwierząt, i nie tylko czynniki ubojowe i poubojowe, ale także każdy najmniejszy proces produkcyjny. Nic dziwnego, że firma jest w stanie zaoferować drób, wędliny i inne mięsa premium, które chętnie kupują sklepy mięsne, markety, hotele czy restauracje.

 

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz