Artykuł sponsorowany

Warzywa i owoce dla gastronomii

Warzywa i owoce dla gastronomii

Dobre restauracje i inne lokale gastronomiczne dbają o to, aby mieć dostęp do świeżych warzyw i owoców. Nawiązują współpracę z dostawcami – hurtownikami, którzy zapewniają im nie tylko korzystne ceny, lecz także właściwą jakość dostarczanych produktów. Dostawcy Ci mogą w dodatku – na życzenie klienta – zająć się myciem, obieraniem i krojeniem owoców oraz warzyw.

Świeżość przede wszystkim

Produkty wykorzystywane w gastronomii muszą być przede wszystkim świeże. Dlatego należy wybrać takiego ich dostawcę, który ma możliwość utrzymania reżimu temperatur dostosowanego do poszczególnych warzyw i owoców. Pracująca na podstawie GMP, czyli Dobrej Praktyki Produkcyjnej oraz GHP – Dobrej Praktyki Higienicznej firma U Grzesia zaopatruje różnego rodzaju lokale gastronomiczne w najwyższej jakości produkty spożywcze. Współpraca z tego typu dostawcą jest jednak nie tylko fundamentem dobrze funkcjonującej restauracji czy baru. Z usług takich firm korzystają też m.in. przetwórnie. Do ich wyrobów zaliczyć można takie produkty jak np. dżemy i galarety owocowe, powidła czy wiśnie w żelu oraz jabłka prażone. Kto jeszcze współpracuje z dostawcami warzyw i owoców? Oczywiście hotele. Najlepsze obiekty wypoczynkowy zapewniają swoim gościom pełne wyżywienie na czas pobytu. W ich wypadku śniadania, obiady czy kolacje (często dostarczane bezpośrednio do pokoju hotelowego) muszą być najwyższej jakości – a żeby tak było muszą zostać przygotowane ze świeżych, dobrych składników. Od dobrych dostawców.

Obróbka przed sprzedażą

Wykorzystywane w gastronomii warzywa i owoce wymagają różnego typu obróbki. Okazuje się, że najlepsi dostawcy są w stanie właściwie przygotować poszczególne produkty w określony przez zamawiającego sposób. Jednym z najczęściej przeprowadzanych przez nich procesów jest dokładne czyszczenie owoców i warzyw. Dzięki temu przedsiębiorca prowadzący działalność gastronomiczną ma pewność, że otrzymuje warzywa i owoce nie tylko świeże, ale też pozbawione zanieczyszczeń. Dostawcy mogą też na życzenie zająć się obraniem i pokrojeniem owoców czy warzyw. Pozbawione zewnętrznej, często niejadalnej warstwy produkty będą gotowe do spożycia, a także dalszej obróbki. Taka oferta jest niezwykle atrakcyjna, jednak posiadają ją jedynie najlepsze hurtownie warzyw i owoców. Tego typu usługi zapewniają lokalom gastronomicznym znaczną wygodę oraz oszczędność czasu. Warto więc zaufać profesjonalistom i wybrać dostawcę, który gwarantuje nie tylko świeżość i wysoką jakość zamówionych warzyw i owoców, ale też może je w odpowiedni sposób dla nas przygotować.

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz