Piekarnia Kozacka jest piekarnią rzemieślniczą działającą w oparciu o własne receptury, produkującą pieczywo na zakwasie orkiszowym z prostym składem (mąka, woda, zakwas, sól), bez udziału drożdży. Nasze pieczywo wytwarzane jest w technologii wydłużonej fermentacji, co pozwala uzyskać produkt bogaty w bakterie kwasu mlekowego oraz inne związki ułatwiające trawienie i właściwe przyswajanie składników odżywczych. By powstało nasze pieczywo potrzebny jest odpowiednio długi czas – od 24 do 48h, dlatego poza własciwościami zdrowotnymi uzyskujemy produkt bogaty w smaku, o odpowienim wyglądzie i trwałości. Produkujemy głównie pieczywo z wykorzystaniem mąki orkiszowej, a również mąk pozyskiwanych z ziaren płaskurki i samopszy (sami mielimy ziarno), w ofercie mamy również pieczywo 100% żytnie. Specjalizujemy się w produkcji bagietek, które wytwarzamy z dodatkiem m.in oliwek, suszonych pomidorów, orzechów laskowych oraz różnego rodzaju nasion. Nasze pieczywo dostępne jest na terenie Bielska.