Kuchnia polska to bogactwo smaków i świeże składniki. Przepisy dopracowywane przez wieki na terenie całego kraju, od morza, aż po Tatry stosowane są w Restauracji Antresola. W tym warszawskim lokalu królują dania smaczne, sycące i pięknie podane. Kucharze zawsze używają świeżych składników, np. gęsiny pochodzącej z lokalnego targu. Doskonale smakuje przygotowany na niej rosół z domowym makaronem, a smakosze z pewnością docenią też pasztet z gęsi. Na gości restauracji czekają również inne dania
śniadaniowe, obiadowe i kolacyjne z mięsem, rybami i wegetariańskie. Można wśród nich znaleźć takie przysmaki jak:
- schabowy z kostką na smalcu,
- żurek,
- łosoś pieczony,
- sandacz z pieca,
- polędwiczki wieprzowe,
- sznycle,
- steki,
- boczniaki panierowane.
Ważnym punktem w menu są też
przystawki, takie jak wypiekany świeżo chleb na zakwasie, tatar, szparagi z tartym żółtkiem i sosem holenderskim, a także krewetki i placki ziemniaczane z dodatkami.
Miłośnicy słodkości mogą w Antresoli zamówić również sernik na czekoladowo-orzechowym spodzie, tartę cytrynową przynoszącą orzeźwienie i
bezę zaskakującą połączeniem słodkości ze słonym karmelem.
Do dań polecane są ciepłe i zimne napoje, np. kawy latte.
Te i inne dania podawane są w ramach
cateringu. Restauracja oferuje catering dla firm i na imprezy okolicznościowe organizowane w lokalu. Dba też o wystrój sali i muzykę na żywo.
Więcej informacji dotyczących restauracji Antresola znajdą Państwo na stronie internetowej. Można tam nie tylko poczytać o serwowanych daniach, ale również zarezerwować stolik.