Mieszanki smakowe opracowujemy na podstawie indywidualnego zapytania klienta i oferujemy możliwość dostosowania receptury aż do momentu zaakceptowania danego smaku przez zamawiającego.
Nasze skrobie modyfikowane i błonniki znajdują zastosowanie w praktycznie każdej gałęzi przemysłu spożywczego, od zagęszczania sosów, poprzez produkty mleczarskie aż po produkty suszenia rozpyłowego.
Najpopularniejsze linie produktowe to:
- Microlys – skrobie zagęszczające nadające produktom gładką, błyszczącą powierzchnię przystosowane do procesów „na zimno” i „na gorąco”,
- Trecomex – skrobie zagęszczające przystosowane do procesów „na gorąco”,
- Swely Gel – skrobie zagęszczające przystosowane do procesów „na zimno”,
- Swely Star – skrobie zagęszczające nadające produktom pulpowatą konsystencję, przystosowane do procesów „na gorąco”,
- Trecomex Twelve – skrobie stabilizujące emulsje typu olej w wodzie,
- Lyckeby Keep – skrobie stabilizujące emulsje przeznaczone do suszenia rozpyłowego,
- Lyckeby Careful – skrobie zagęszczające bez numeru E przeznaczone to produktów z tzw. czystą etykietą,
- Lyckeby Coating – skrobie zagęszczające przeznaczone do zastosowania w panierach,
- Potex – błonnik ziemniaczany charakteryzujący się wysoką wodochłonnością oraz zdolnością do wiązania tłuszczu.
Zapraszamy Państwa do kontaktu z naszą firmą w Warszawie. Chętnie odpowiemy na pytania.