Specjalnością firmy Bay Food jest sprzedaż
kebabów. Kebab to potrawa kuchni arabskiej. Do tej pory powstało ponad 20 odmian tego dania. W naszym kraju słowo kebab oznacza zazwyczaj döner kebap, tj. danie kuchni tureckiej z baraniny. Jednak może być to również mięso drobiowe albo cielęce, lecz nigdy wieprzowe (wynika to z Halalu). Mięso do kebaba skrawa się z pionowego rożna i podaje z surówką oraz owczym serem. Aktualnie ta potrawa została przekształcona w danie typu
fast food, które podaje się w picie, bądź bułce z surówką warzywną i różnymi sosami.
W krajach takich jak np. Armenia czy Iran, słowo kebab oznacza najczęściej sis kebab, a nie döner kebab. Sis kebab to szaszłyk z pieczonego, często mielonego mięsa. Nazewnictwo to stosuje się czasem w Polsce, głównie w restauracjach i barach szybkiej obsługi prowadzonych przez Persów, Turków czy Arabów.
Oferta firmy Bay Food to przede wszystkim:
- kebab na cienkim cieście,
- kebab na grubym cieście,
- kebab z frytkami,
- kebab z kurczakiem,
- kebab z baraniną,
- kebab na zamówienie,
- kebab w bułce,
- kebab w picie.
Klientom oferujemy smaczne kebaby, które wykonujemy ze świeżych, starannie wyselekcjonowanych składników. To właśnie dlatego smakują one rewelacyjnie i są chętnie polecane innym osobom. Ponadto zapewniamy bardzo miłą obsługę i przystępne ceny.
Serdecznie zapraszamy do skorzystania z oferty firmy Bay Food.