Wołowina to jedno z najpopularniejszych mięs w Polsce. Przyrządzana jest na wiele sposobów, a do poszczególnych dań wykorzystuje się konkretne elementy mięsa wołowego. Rostbef, szponder, rozbratel...
Mięso cielęce charakteryzuje się niezwykle aksamitnym, a jednocześnie wyrazistym smakiem i licznymi właściwościami prozdrowotnymi. Może być przyrządzane na wiele różnorodnych sposobów i ze względu na...
Każdego roku w Polsce produkowanych jest ponad 5 tysięcy ton żywca w wadze bitej ciepłej, czyli tej bez podrobów. Statystyki te dotyczą zarówno mięsa drobiowego, jak i wołowego oraz wieprzowego, a...
Prowadzisz zakład przetwórstwa mięsnego? Szukasz firmy, z którą nawiążesz współpracę, polegającą na dostarczaniu różnych rodzajów mięsa, w tym półtusz wieprzowych? Liczy się dla Ciebie wysoka jakość...
Dobrej jakości wędlina i mięso to istotna kwestia dla wielu osób, które poszukują wyjątkowych smaków. Szanując tradycję kulinarną, warto kupować wyroby mięsne od firm, które kultywują wszelkie...
Cielęcina z pewnością nie należy do gatunków mięs, które na naszych stołach goszczą wyjątkowo często. Taki stan rzeczy wynika przede wszystkim z tego, że jest ono nie tylko dość drogie, ale także...
Na jakość mięsa wpływa dziesiątki czynników. Ważny jest gatunek kury, wieprza czy też krowy, sposób hodowli i odżywiania zwierząt, a także sam sposób przeprowadzania uboju. To właśnie jakość pracy...
Nowoczesna ubojnia, która działa w Wiskitkach, w województwie mazowieckim, w powiecie żyrardowskim, prowadzona jest przez doświadczonego rzeźnika Stanisława Frączkiewicza oraz jego synów. To właśnie...
Mięso cielęce wyróżnia się swoim aksamitnym, rozpływającym się i wyrazistym smakiem. Nic dziwnego, że jest ono chętnie wykorzystywane w polskich domowych kuchniach, jak i tych restauracyjnych....
Ubój zwierząt w Polsce jest szczegółowo określony przepisami prawa, które przede wszystkim wymagają, by rzeźnia wykonywała wszystkie czynności w sposób humanitarny oraz ograniczający cierpienie...
Średnia produkcja mięsa na świecie wynosi blisko 300 tysięcy ton rocznie! Na osobę przypada prawie 40 kg spożytego mięsa w skali całego roku. Samo pogłowie świń w Polsce w czerwcu 2017 wynosiło...
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów