Czy szukasz idealnego miejsca na poranne spotkanie ze znajomymi lub rodziną? Czy zastanawiasz się, jakie dania warto spróbować w restauracji śniadaniowej? Poznaj propozycje menu w "Od Jajka do...
Jajka to jeden z podstawowych produktów spożywczych, który ma bardzo szerokie zastosowanie. Jajka są bogatym źródłem witamin A, D i B, a także białka i cennych dla zdrowia kwasów tłuszczowych oraz...
Choć jeszcze kilka lat temu pojawiały się informacje odnośnie szkodliwości jajek, dziś większość ekspertów jest zgodna: są zdrowe i warto je spożywać. Za zmianę tego stanowiska odpowiada m.in....
Jajka przepiórcze, choć znacznie mniejsze od kurzych, to jednak skarbnica wartości odżywczych, które mogą przynieść wiele korzyści dla sportowców. W ostatnich latach obserwuje się wzrost...
Makaron to nie tylko włoski przysmak, ale także nieodłączny element polskiej kuchni. Cieszy się dużym uznaniem i jest obecny na wielu stołach, nie tylko podczas niedzielnego obiadu. Jednym z...
Jajko to jeden z podstawowych produktów, jeśli chodzi o jedzenie, a wiele osób wręcz nie wyobraża sobie codziennego śniadania bez jajecznicy. Jajka są również składnikiem wyrobów cukierniczych, a...
Symbolika jaja jest bardzo szeroka. Przede wszystkim jest symbolem życia i doskonałości. Kojarzy się z bogactwem, płodnością i urodzajem. „Wszystko, co żyje powstaje z jaja”- tak mówi łacińskie...
Temat hodowli i sprzedaży drobiu, w szczególności kur i gęsi, jest bardzo ważny dla branży rolno-hodowlanej. Hodowcy muszą dbać o odpowiednie warunki życia zwierząt oraz zapewnić im właściwe...
Praca to nie tylko sumienne wykonywanie swoich obowiązków zawodowych oraz poleceń szefa. To także więzi, które tworzą się pomiędzy pracownikami nawzajem i pracodawcą. Powszechną tradycją jest także...
Nabiał, czyli produkty mleczne: mleko, jajka, kefiry, jogurty, serki twarogowe itp., od wieków goszczą na polskich stołach. Posiadają nie tylko walory smakowe i odżywcze, ale przede wszystkim są...
Gotowane, sadzone, w jajecznicy, składnik pysznych i sytych sałatek, past, makaronów i wielu innych potraw. Mowa oczywiście o jajkach, które są nie tylko bardzo smaczne, ale uchodzą także za jeden z...
Jeszcze kilkanaście lat temu były uznawane za rarytas i spożywano je okazjonalnie. Dziś, jajka przepiórcze cieszą się ogromną popularnością i nierzadko stanowią alternatywę dla tradycyjnych, kurzych...
Każdy z nas chciałby mieć dostęp do świeżych, naturalnych wyrobów z drobiu, bydła lub roślin. W sklepach ciężko znaleźć naturalne produkty, które zachwycą swoją jakością. Dostęp do świeżych jaj,...
Jajka to podstawowy produkt spożywczy, z którym można spotkać się niemal w każdy sklepie osiedlowym i supermarkecie. Warto jednak pamiętać, że już niewielka porcja zepsutego żółtka lub białka w...
Jajka są ważnym elementem diety, ponieważ są bogatym źródłem składników odżywczych, czyli witamin, białek oraz tłuszczy. Ten produkt zawiera niacynę, kwas foliowy, biotynę, czyli związki mające wpływ...
Jajka zielononóżek to smaczniejsza i zdrowsza alternatywa od jaj znoszonych przez zwykłą kurę. Specjalista z Gospodarstwa Rolnego Piotra Kubisiaka zaznacza, że zawierają o 30% mniej cholesterolu niż...
Święta, które wypadają zawsze na wiosnę, kojarzą się z kolorowymi dodatkami i wesołymi koszykami wielkanocnymi, które chodzimy święcić z całymi rodzinami. W środku nich powinno znaleźć się kilka...
Jaja kurze to artykuły spożywcze, które wykorzystuje się powszechnie do przyrządzania potraw różnego typu. Są one bogate w składniki odżywcze, pod warunkiem, że pochodzą ze sprawdzonych farm....
Zwiększ popularność swojej oferty i docieraj do nowych klientów