Artykuł sponsorowany

Wysokiej jakości mięso na kebab dla lokali gastronomicznych tylko od firmy Tigro Eftim Marinov

Wysokiej jakości mięso na kebab dla lokali gastronomicznych tylko od firmy Tigro Eftim Marinov

Kebab jest bardzo popularnym daniem serwowanym przez wiele lokali gastronomicznych w naszym kraju, pomimo, że ma tureckie korzenie. Tradycyjna wersja tej potrawy zawiera kawałki mięsa wołowo-cielęcego, ale coraz częściej także drobiowego. Jeżeli prowadzisz restaurację, to doskonale wiesz, że na pierwszym miejscu należy stawiać na jakość serwowanych kebabów, co może umożliwić Ci zakup świeżego mięsa od sprawdzonego dostawcy, jak firma Tigro.

Mięso do kebab -  tylko od sprawdzonego dostawcy

Kebab jest bardzo popularnym daniem serwowanym w Polsce, chociaż przybył on do nas z odległej Turcji. Najczęściej ma on formę kawałków mięsa w aromatycznych przyprawach podawanych w świeżym pieczywie – dużej bułce razem z pokrojonymi warzywami i sosami. Najważniejszym elementem determinującym smak potrawu jest mięso w kebabie, które powinno być świeże, miękkie, soczyste i dobrze przyprawione. Istotne jest, aby pochodziło ono od sprawdzonego i doświadczonego dostawcy jak firma Tigro Eftim Marinov z Gorzowa Wielkopolskiego, która do przyrządzenia mięsa wołowo-cielęcego oraz drobiowego wykorzystuje tylko tradycyjne i oryginalne receptury, aby smak nie ustępował jakościowo najlepszym tureckim kebabom.

Aby uzyskać niepowtarzalny smak, zadowalający nawet największych smakoszy, koniecznie jest przestrzeganie odpowiedniej technologii produkcji i wykorzystania specjalistycznych maszyn, które gwarantują uzyskanie odpowiedniej konsystencji mięsa, spełniającego europejskie standardy i normy jakościowe. Jeżeli poszukujesz sprawdzonego dostawcy mięsa na kebab do swojego lokalu gastronomicznego, to nie wahaj się dłużej, tylko wybierz firmę Tigro, a będzie ona gwarantem Twojego sukcesu, a klienci będą wracali di Ciebie wielokrotnie.

Co warto jeszcze wiedzieć o przyrządzaniu kebabów?

Tradycyjny turecki kebab zawierał jeszcze ser kozi, ale w Europie został on zastąpiony sosami o różnych smakach, które świetnie komponują się ze świeżo przyrządzonymi surówkami z warzyw. Aby nadać mięsu niepowtarzalnego orientalnego aromatu, trzeba przygotować do niego marynatę, składającą się z wielu przypraw, do których zaliczyć można: paprykę słodką, sól, majeranek, kolendrę, chili, rozmaryn, pieprz czarny, gałkę muszkatołową, gorczycę, jałowiec, czosnek, czy kmin rzymski. Niektóre lokale gastronomiczne oferują mieszane mięso na kebab, zawierające cielęcinę, wołowinę i drób. Należy jednak pokreślić, że kebab drobiowy jest znacznie bardziej lekkostrawny i może przypaść do gustu osobom, które wolą bardziej lekkie odmiany potraw.

Aby zjednać sobie jak największa liczbę klientów, warto podawać kilka rodzajów kebabu, dzięki czemu każdy znajdzie coś dla siebie, co wpisuje się w jego podniebienie. Nowym podejściem do serwowania kebabu jest jego podawanie w tzw. kubełku, co również cieszy się coraz większą popularnością. Żeby odpowiednio przygotować kebab należy posiadać specjalne przyrządy i urządzenia, jak szpikulec, na którym obraca się mięso i jest opiekane. Jeżeli chcesz aby serwowany przez Ciebie kebab była smaczny i sycący, to zdecyduj się na najlepszego dostawcę mięsa, jak firma Tigro, dzięki czemu będziesz mógł cieszyć się zadowolonymi klientami. Co więcej, firma ta posiada w swojej ofercie również specjalistyczny sprzęt, w wyborze którego doradzi, jak najlepiej będzie potrafić. Tigro Eftim Marinov oferuje kebab: drobiowy z fileta i uda indyczego, z uda z kurczaka, z baraniną i cielęciną oraz wołowo-cielęcy.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz