Wyposażenie stalowe dla gastronomii od firmy Italinox Polska
Zaplecze kuchenne w różnego rodzaju obiektach gastronomicznych musi być przede wszystkim funkcjonalne oraz spełniać wymogi sanitarne. Do tego przyczynia się wysokiej jakości wyposażenie w postaci mebli czy też urządzeń wykonanych ze stali. Takie elementy znajdziemy między innymi w ofercie firmy Italinox Polska z Wysogotowa. Dowiedz się, czym się charakteryzują takie wyroby.
Sprawdzony dostawca mebli stalowych
W branży spożywczej, jak również gastronomicznej obowiązują ścisłe przepisy dotyczące zachowania higieny pracy oraz żywności. To istotne przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo odwiedzających lokal gości, ale także dbałość o wizerunek danego miejsca. Stąd też każdy element kuchennego zaplecza, a w tym meble wymagają starannego doboru. Powinny pochodzić od najlepszych producentów i cechować się wysoką jakością wykonania. Dystrybutorem takiego asortymentu jest firma Italinox Polska z Wysogotowa. To hurtownia wyrobów hutniczych działająca w branży już od 1995 roku. Lata doświadczenia pozwoliły skonstruować ofertę, która zadowoli nawet najbardziej wymagających klientów, również w ramach wyposażenia restauracji, kawiarni, food trucków czy barów. Bez najmniejszych problemów skompletujemy je zatem niemal w całości, w jednym miejscu, co znacznie zaoszczędzi nasz czas oraz budżet.
Charakterystyka mebli stalowych
Jak zostało już wcześniej zaznaczone, sterylność to podstawa w każdym lokalu gastronomicznym. Tym też muszą wyróżniać się meble, a co za tym idzie, powinny być odporne na intensywną eksploatację, czyszczenie środkami chemicznymi, a także tłuszcz i kwas z poszczególnych produktów używanych do przygotowywania potraw. Dotyczy to nie tylko samych blatów, ale również obudowy kuchenek, okapów, frytkownic zlewów czy bemarów. Z myślą o tych kwestiach hurtownia Italinox Polska gwarantuje komponenty wykonane wyłącznie ze stali kwasoodpornej i nierdzewnej. Właściwości tych materiałów sprawiają, że procedury dotyczące utrzymania ich w dobrym stanie higieny nie przysporzą żadnych problemów. Stworzone z nich wyposażenie gastronomii będzie zatem służyć na zapleczu i w kuchni przez wiele lat.
Niezbędne elementy restauracyjnej kuchni
Poza właściwym doborem materiału, z jakiego zostaną wykonane meble, warto również zastanowić się, które z nich powinny znaleźć się w naszym lokalu. Oczywiście niezbędna bez względu na wielkość i charakter miejsca, jest komora zalewu. Przydatny będzie także okap, którego zadaniem jest odprowadzanie nadmiaru gorącego powietrza na zewnątrz. Sprawdzi się on nie tylko w przypadku kuchenek gazowych, ale także grilli czy frytkownic. Zadbajmy także o dostateczną ilość powierzchni roboczej w postaci blatów oraz stołów, jak również przestrzeń do przechowywania – szafy wraz z regałami wolnostojącymi. Pracownicy hurtowni Italinox Polska gwarantują profesjonalne doradztwo w zakresie doboru odpowiednich produktów z oferty firmy. Ponadto złożone zamówienia realizowane są w możliwie jak najkrótszym terminie i z zachowaniem atrakcyjnych cen.