Artykuł sponsorowany

Wynajem sprzętu gastronomicznego. Kiedy to się opłaca?

Wynajem sprzętu gastronomicznego. Kiedy to się opłaca?

Jakakolwiek forma prowadzenia działalności gastronomicznej wymaga tego, aby dysponować odpowiednim sprzętem i wieloma profesjonalnymi urządzeniami. Jak nietrudno się domyślić, inwestycja w ich zakup wiąże się ze sporym wydatkiem. Jest jednak sposób, aby zminimalizować te koszty. Wystarczy zdecydować się na wynajem sprzętu gastronomicznego.

Jaki sprzęt gastronomiczny można wypożyczyć?

Oferta wynajmu sprzętu gastronomicznego jest naprawdę duża. Można wypożyczyć zarówno wielkogabarytowe urządzenia, jak i mniejsze akcesoria. Wszystko po to, aby móc przygotowywać posiłki, a także we właściwy sposób je przechowywać.

Dlatego też można skorzystać z oferty wynajmu różnego rodzaju urządzeń chłodzących. Firmy zajmujące się wypożyczaniem tego typu sprzętu mają do zaproponowania zamrażarki, witryny cukiernicze, lodówki na wino oraz szafy chłodnicze. Nic nie stoi na przeszkodzie, by wynająć piec do pizzy, frytkownice, a nawet lampy grzewcze do potraw. Oprócz tego klienci mogą zdecydować się także na korzystanie z wypożyczonych kuchenek indukcyjnych oraz opiekaczy.

Wynajem sprzętu gastronomicznego obejmuje także urządzenia służące do transportu posiłków, takie jak wózki na talerze, tace i termosy do przewozu płynów. Chętnie wypożyczane są też patelnie oraz garnki w różnych rozmiarach” – mówi ekspert z firmy GASTRO4RENT.

Kiedy warto wynająć sprzęt gastronomiczny?

Możliwość wynajęcia sprzętu gastronomicznego to doskonałe rozwiązanie dla przedsiębiorstw, które organizują między innymi eventy firmowe. Zazwyczaj ich organizatorzy życzą sobie, aby było serwowane tam ciepłe i świeże jedzenie. Dlatego trzeba postarać się o to, aby zaopatrzyć się w podgrzewacze, kuchenki, garnki oraz patelnie. Ich zakup, ale i przechowywanie generują koszty oraz mogą być problematyczne, dlatego warto rozważyć opcję ich wypożyczenia. Jest to świetna alternatywa dla firm eventowych dopiero rozpoczynających swoją działalność.

Wypożyczenie sprzętu gastronomicznego to znakomity pomysł, jeżeli obsługiwana ma być impreza plenerowa. Żywność może bardzo szybko popsuć się na świeżym powietrzu. Wtedy też zdecydowanie opłaca się wynająć lady chłodnicze, w których utrzymywana jest niska temperatura. Goście będą także zachwyceni możliwością skosztowania odpowiednio schłodzonych trunków. Natomiast najmłodszych uczestników zabawy na pewno ucieszą frytki właśnie wyciągnięte z profesjonalnej frytkownicy.

Oferta wynajmu takiego sprzętu nie jest skierowana tylko dla firm eventowych. Mogą z niej skorzystać osoby samodzielnie organizujące większą imprezę. Dzięki temu rozwiązaniu każde spotkanie pracownicze czy uroczystość będą uświetnione pysznym jedzeniem.

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz