Artykuł sponsorowany

Wybór restauracyjnego ekspresu do kawy z oferty Dom-Service

Wybór restauracyjnego ekspresu do kawy z oferty Dom-Service

Ekspres do kawy jest podstawowym elementem wyposażenia każdej restauracji, Wynika to przede wszystkim z tego, że większość po obfitym, pysznym posiłku ma ochotę na dawkę energii w postaci aromatycznego napoju. Restauratorzy powinni dowiedzieć się, czym kierować się przy wyborze tego urządzenia do lokalu gastronomicznego. Z ich szerokim wyborem można spotkać się w ofercie firmy Dom-Service.

Czym się kierować przy wyborze ekspresu do kawy do restauracji?

Najważniejszym czynnikiem jest oczywiście wydajność ekspresu do kawy. Z racji tego, że w restauracjach ten napój parzy się naprawdę często, warto zwrócić uwagę na szybkość jego przyrządzenia. Kluczowe będzie również wybranie urządzenia oferującego możliwość przygotowania różnych rodzajów aromatycznego dodatku do deseru. Jeśli natomiast chodzi o ekspresy kolbowe, to należy podkreślić, że o smaku kawy parzonej w takim urządzeniu w znacznym stopniu decyduje jakość profesjonalnego młynka do kawy. Przy wyborze ekspresu warto zwrócić uwagę również na to, czy urządzenie będzie łatwe w czyszczeniu, wszak częste korzystanie z jego potencjału przyczynia się na przykład do odkładania kamienia. W takiej sytuacji warto zakupić również odpowiednie środki, które ułatwią sprzątanie, filtry do wody, które zapobiegną nadmiernemu odkładaniu się osadu, a także profesjonalne młynki do kawy, które w znacznym stopniu decydują o jakości kawy parzonej w ekspresie kolbowym.

Przy wyborze ekspresu kolbowego nie należy zapominać również o młynku, który stanowi znaczną część sukcesu w zaparzeniu dobrego espresso.

Do dyspozycji Klienta jest całą paleta różnego rodzaju profesjonalnych młynków. To Barista powinien wybrać ten model, który będzie jemu odpowiadał i  reagował na zmianę ustawień grubości mielenia, których nie raz trzeba dokonać kilkukrotnie w ciągu jednego dnia.

Niezbędne akcesoria, ale również wysokiej jakości profesjonalne ekspresy do kawy można znaleźć w ofercie firmy Dom-Service, która zajmuje się sprzedażą urządzeń stworzonych z myślą o lokalach gastronomicznych i tych do użytku domowego. Dużą zaletą oferty tego przedsiębiorstwa jest szeroka gama produktów, a także wysoce zautomatyzowana obsługa, która ogranicza się do włączenia ekspresu i wybrania konkretnego rodzaju kawy. W asortymencie znajdziemy wysokiej klasy profesjonalne automatyczne i kolbowe ekspresy takich producentów, jak: Quality Espresso, Gaggia, Necta, Saeco. Warto wspomnieć również o tym, że specjaliści ze Szczecina oferują swoim klientom także usługi serwisowe, do których zalicza się między innymi naprawa pogwarancyjna czy też szybkie usunięcie awarii wynikającej ze zużycia się części eksploatacyjnych.

Jak wybrać ziarna kawy do restauracji?

Wyposażenie restauracji w dobry ekspres do kawy to dopiero połowa sukcesu. Nie można zapomnieć przecież o tym, że gwarancją wyjątkowego smaku tego napoju są również ziarna, o których wysokiej jakości świadczy ich ręczny zbiór. W restauracji nie może zabraknąć niezwykle aromatycznej arabiki, którą restauratorzy doceniają również za to, że jej jakość idzie w parze z atrakcyjną ceną. W kontekście ziaren kawy warto wspomnieć również o tym, że w ofercie Dom-Service można znaleźć także mieszanki kaw, które są nieco tańsze, ale również wydajne i smaczne. Ziarna, które kupują właściciele lokali gastronomicznych, muszą wyróżniać się świeżością, intensywnym zapachem oraz odpowiednim stopniem wypalenia.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz