Artykuł sponsorowany

Świeże warzywa i owoce – przepis na sukces każdej restauracji!

Świeże warzywa i owoce – przepis na sukces każdej restauracji!

Prowadzenie lokalu gastronomicznego to nie lada wyzwanie. Właściciel restauracji musi zadbać o wiele kwestii, związanych z ,między innymi, zatrudnieniem wykwalifikowanych pracowników czy ułożeniem karty dań, która trafi w gusta klientów. W restauracyjnej kuchni nie może zabraknąć świeżych warzyw i owoców, które stanowią przecież podstawę wielu potraw. Gdzie je kupić, by nie przepłacić, ale też zyskać wartościowe produkty?

Warzywa i owoce najwyższej jakości

Według specjalistów od spraw żywienia, warzywa i owoce powinny stanowić bazowy składnik naszej codziennej diety. Produkty te dostarczają nam wielu witamin i związków mineralnych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Trzeba jednak zaznaczyć, że za najbardziej wartościowe pod względem odżywczym, uważane są warzywa i owoce uprawiane metodami ekologicznymi. W procesie ich produkcji nie korzysta się z chemicznych środków ochrony roślin oraz nie stosuje się modyfikacji genetycznych. Niestety w większości marketów sprzedawane są warzywa i owoce, które z ekologiczną uprawą mają niewiele wspólnego. Gdzie zatem zaopatrywać restauracyjną kuchnię?

Zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem jest nawiązanie współpracy ze sprawdzoną hurtownią warzyw i owoców. Jedną z nich jest Kabar, która oferuje swoim klientom dary natury od lokalnych plantatorów. W asortymencie tego rodzaju hurtowni znajdziemy wiele odmian ziemniaków, pomidorów, ogórków, papryki oraz innych warzyw. W sprzedaży są także wysokiej klasy owoce krajowe takie jak jabłka, gruszki, borówki amerykańskie czy truskawki. Bogata oferta produktowa to nie jedyna zaleta współpracy z hurtowniami warzyw i owoców. Kontrahenci równie mocno cenią sobie atrakcyjne ceny oraz terminowość dostaw.

Na co zwrócić uwagę wybierając hurtownię warzyw i owoców?

Bogaty wybór produktów to nie jedyny czynnik, którym właściciel lokalu gastronomicznego powinien kierować się przy wyborze hurtowni warzyw i owoców. Równie ważna jest ugruntowana pozycja firmy na rynku, o czym świadczyć będzie rozbudowana sieć dostawców produktów oraz przedsiębiorstw je skupujących. Ważny jest także sposób, w jaki przechowywane i transportowane są świeże warzywa i owoce. Dobra hurtownia dysponuje odpowiednio rozbudowaną infrastrukturą, co umożliwia bezpieczne magazynowanie produktów bez negatywnego wpływa na ich jakość. Przewóz warzyw i owoców odbywa się zaś w naczepach chłodniczych, gdzie utrzymywana jest stała temperatura. Dzięki temu warzywa i owoce zachowują apetyczny wygląd, aromat i wszystkie właściwości odżywcze.

Opracowanie:
Bartoszyce, Kętrzyńska 35C
tel. 89 762 01 37
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz