Artykuł sponsorowany

Świeże warzywa i owoce dla lokali gastronomicznych

Świeże warzywa i owoce dla lokali gastronomicznych

Jeśli prowadzisz bar, kebab, restaurację, hotel czy inny obiekt, w których wydawane są posiłki, powinieneś przede wszystkim postawić na świeże produkty spożywcze. Świeże oznacza przy tym nie tylko pochodzące z ostatnich zbiorów, ale także z pól, które nie były sztucznie nawożone. Eko żywność jest dzisiaj świetną wizytówką lokali gastronomicznych i dzięki niej można zachęcić klientów do częstego odwiedzania swojego miejsca.

Świeżość przyciąga klientów

Jak już wspomniano świeże warzywa i owoce skutecznie przyciągają klientów do restauracji i barów szybkiej obsługi. Dlaczego tak jest? Przede wszystkim dlatego, że ze świeżych produktów spożywczych można stworzyć wysokie jakościowo dania, których smak jest intensywny. W dobie idei slow food, a także wśród propagowanego wegetarianizmu jest to bardzo ważne. Wielu klientów zanim zarezerwuje stolik, pyta menagerów o to, czy dania tworzone są z warzyw i owoców w 100% świeżych.

Eko jedzenie wizytówką lokalu

Dużo restauracji w swoich kartach menu oraz na ścianach umieszcza znaki informujące o tym, że przyrządzane dania są tworzone z produktów nieprzetworzonych oraz pozbawionych konserwantów. W przypadku warzyw i owoców ważne jest to, aby były one uprawiane w naturalny sposób. Pestycydy, różnego rodzaju nawozy i chętnie stosowana chemia może polepszają wygląd oraz smak zbiorów, ale wpływają na ich niskie walory spożywcze.

Warto zatem wiedzieć, że lokale, które decydują się na w 100% naturalne produkty, często cieszą się większym zainteresowaniem. Dzisiejszy klient skoncentrowany jest bowiem na jakości.

Świeże warzywa i owoce dla firm tworzących diety pudełkowe

Znaczenie nieprzetworzonej i naturalnej żywności wzrasta wraz z ideą fit. Osoby uczęszczające na siłownie, lekcje tańca, zumbę oraz uprawiające inne sporty w dużej mierze koncentrują się także na spożywaniu zdrowego jedzenia. Cała branża fitnessu, do której zaliczyć należy także firmy zajmujące się przygotowywaniem tzw. diet pudełkowych jest w Polsce warta grube miliony. Zapotrzebowanie na świeże i naturalne owoce oraz warzywa jest olbrzymie.

O ich stałe dostawy dbają często prywatne kliniki i przedszkola, a coraz częściej zakupują je szkoły publiczne.

Gdzie kupować świeże owoce i warzywa?

Świeże owoce i warzywa dystrybuuje w Polsce wiele firm, które niestety są jednak w mniejszości w porównaniu z hurtowniami detalicznymi oraz sprzedaży hurtowej, opartej o przetworzone i mrożone produkty. Warto zatem zainteresować się firmami lokalnymi, które stale współpracują z wyselekcjonowanymi gospodarstwami rolnymi. Za wzór można postawić hurtownię owoców i warzyw JACKA WACHOWIAKA, która dystrybuuje jabłka, pomidory, ziemniaki, sałatę, gruszki, śliwki, ogórki, por, szparagi czy marchewkę.

Takie przedsiębiorstwa dbają o stałe dostawy świeżych i naturalnych warzyw oraz owoców, błyskawicznie przekazując je swoim klientom biznesowym. Do hurtowni mogą zgłaszać się także osoby indywidualne, które chcą w swojej kuchni posiadać wysokiej klasy owoce i warzywa o intensywnym smaku oraz dużej zawartości ważnych witamin. 

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz