Artykuł sponsorowany

Sushi – ciekawy pomysł na przyjęcie

Sushi – ciekawy pomysł na przyjęcie
Sushi to zdobywająca popularność imprezowa przekąska. Coraz więcej osób się do niego przekonuje, odkrywając bogaty świat japońskich przysmaków. Sushi na przyjęcie ma ogromną zaletę, jaką jest możliwość wyboru spośród wielu smaków. Zestawy są tak skomponowane, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Możemy wybierać sushi składające się z różnych konfiguracji, małe, średnie albo duże, z rybą surową czy wędzoną. Dostępny jest tuńczyk, łosoś, krewetka i tilapia, kombinacji jest tak naprawdę mnóstwo. Jeżeli nie wiemy, czym chcemy uraczyć gości, najlepiej jest zamówić kilka mniejszych zestawów. Wówczas każdy znajdzie smaki, które będą mu odpowiadać.

Japońskie przysmaki z dostawą

Japońskie przysmaki najlepiej jest zamówić ze sprawdzonej restauracji. Takim sposobem będziemy mieć pewność, że będą przygotowane z najwyższą starannością, ze świeżych i smacznych składników. W restauracjach takich jak Kanpai Sushi Bar w Warszawie, możemy być przekonani, że sushi nie czeka dla nas od rana, ale zostanie przyrządzone dopiero po zgłoszeniu zamówienia. Gotowe zestawy mogłyby tylko spowodować nieprzyjemne komplikacje zdrowotne, a my szybko przekonalibyśmy się, który lokal skreślić ze swojej listy. Przy większym zamówieniu zwykle można liczyć na atrakcyjne promocje. Otrzymamy rabaty również wtedy, jeżeli zostaniemy stałym klientem danej restauracji.

Usługa live cooking

Przyjęcie, szczególnie firmowe, można uatrakcyjnić specjalnym pokazem Live cooking. Wiele restauracji organizuje takie wydarzenia, które uświetniają imprezy, ponieważ są wartym uwagi widowiskiem. Na czym polega pokaz? Kucharz przygotowuje sushi na żywo, a następnie częstuje nim zaproszonych gości.

Warto jeść sushi niezależnie od okazji

Sushi jest nie tylko smaczne, ale i pozytywnie wpływa na nasz organizm. To lekka, a jednocześnie sycąca przekąska, której głównym składnikiem jest ryba. Dlatego japońskie przysmaki zawierają cenne kwasy Omega-3, mające zbawienny wpływ dla układu neurologicznego oraz sercowo-naczyniowego. Ich działanie objawia się w obniżaniu poziomu cholesterolu oraz zapobieganiu nadciśnieniu, które jest zmorą dzisiejszych czasów. Ponadto, drugi kluczowy składnik sushi, czyli ryż, jest zaprawiany specjalnym rodzajem octu (co ciekawe - również wytwarzanego z ryżu). On także ma właściwości zdrowotne, ponieważ działania przeciwbakteryjnie oraz obniża ciśnienie krwi.

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz