Artykuł sponsorowany

Sprzedaż wysokiej jakości mięsa cielęcego w ofercie firmy Skad Anna, Halina i Jan Dziądziak!

Sprzedaż wysokiej jakości mięsa cielęcego w ofercie firmy Skad Anna, Halina i Jan Dziądziak!

Mięso cielęce charakteryzuje się niezwykle aksamitnym, a jednocześnie wyrazistym smakiem i licznymi właściwościami prozdrowotnymi. Może być przyrządzane na wiele różnorodnych sposobów i ze względu na małą zawartość tłuszczu zlecane jest dla dzieci oraz osób w starszym wieku. Sprzedaż mięsa cielęcego w półtuszach, pakowanego w vacuum oraz rozebranego na elementy oferuje sprawdzona i renomowana firma Skad Anna, Halina i Jan Dziądziak.

Czym wyróżnia się cielęcina?

Pomimo faktu, iż cielęcina nie jest tak popularna jak wieprzowina czy mięso drobiowe, to cieszy się coraz większym spożyciem i gości na stołach przyrządzana na bardzo wiele różnorodnych sposobów. Cielęcina uważana jest za mięso czerwone, które posiada szereg właściwości prozdrowotnych, w tym bardzo wysoką zawartość białka przy jednoczesnej niskiej zawartości tłuszczu. Ten rodzaj mięsa uważany jest za chudy, więc bez obaw może być spożywana przez dzieci, jak i osoby w podeszłym wieku. Najlepsze mięso pochodzi od cieląt w wieku od 6 do 8 miesięcy, które są karmione mlekiem matki. Posiada ono idealną konsystencję i strukturę wolną od międzymięśniowych przerostów tłuszczowych i ma delikatny bladoróżowy kolor.

Mięso pochodzące od starszych osobników jest dużo ciemniejsze i twardsze. Dania z cielęciny cieszą się dużym uznaniem w wielu restauracjach, gdzie jest przyrządzane na wiele różnorodnych sposobów. Tajemnicą przyrządzenia cielęciny rozpływającej się w ustach jest sposób krojenia mięsa w poprzek włókien mięśniowych i dokonanie wstępnej obróbki cieplnej na patelni, która zamyka wewnątrz wyjątkowy smak. Zatrzymać smak można obsmażając na dużym ogniu kawałki cielęciny będące wcześniej w temperaturze pokojowej. Następnie zdejmuje się mięso i daje mu odpocząć około 5-10 minut przed kolejnymi czynnościami mającymi na celu przygotowanie potrawy poprzez smażenie, grillowanie, pieczenie czy duszenie.

Jak wybrać mięso cielęce najwyższej jakości?

Aby zaopatrzyć się w mięso cielęce najwyższej jakości, trzeba postawić na sprawdzonych i doświadczonych dostawców, cieszących się bardzo dobrą opinią wśród klientów, jak firma Skad Anna, Halina i Jan Dziądziak z Łomży w województwie podlaskim, która oferuje cielęcinę w półtuszach, rozebranego na elementy oraz w opakowaniach vacuum. Nowoczesna flota własnych pojazdów i wyposażenie ubojni pozwala na szybką pracę z mięsem cielęcym, które podlega ścisłym kontrolom na wszystkich etapach obróbki. Na etapie skupu firma Skad zwraca szczególną uwagę na selekcję zwierząt, zapewniając wysokiej jakości, starannie wyselekcjonowane mięso, przebadanie weterynaryjnie. Ubijani prowadzona przez firmę Skad zalicza się do kategorii A i spełnia wszystkie restrykcyjne normy, dzięki czemu mięso jest zawsze bezpieczne do spożycia i świeże. Ponadto, oferta tej firmy obejmuj również handel jałówkami cielnym, bydłem rzeźnym oraz sprzedaż surowych skór cielęcych

Opracowanie:
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz