Artykuł sponsorowany

Rodzaje surówek w ofercie firm przetwórstwa spożywczego

Rodzaje surówek w ofercie firm przetwórstwa spożywczego

Dla wielu osób obiad jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Warto wybrać do niego właściwy dodatek, którym nierzadko jest surówka proponowana przez firmy zajmujące się przetwórstwem spożywczym. W ich rozbudowanej ofercie znaleźć można wiele wariantów tej potrawy, która składać się może zarówno z warzyw, jak i owoców. Jakie konkretnie rodzaje surówek proponują firmy przetwórstwa spożywczego?

Zdrowie przede wszystkim

Surówki dołączane do obiadu warto wdrożyć do diety szczególnie ze względu na ich pozytywny wpływ na zdrowie i funkcjonowanie poszczególnych narządów. Są one komponowane przez firmy przetwórstwa spożywczego na bazie świeżych warzyw czy owoców, a także specjalnych dodatków, które nie tylko polepszają smak całej potrawy, ale  też mają znaczenie prozdrowotne. Korzystnym dla organizmu połączeniem jest surówka o intensywnej, pomarańczowej barwie, składająca się z marchewki, ananasa i przypraw. Świetnie będzie komponowała się ona z daniami rybnymi i drobiowymi.

Do niezwykle zdrowych surówek oferowanych przez firmy przetwórstwa spożywczego zaliczyć można również kompozycję składającą się z buraczków ćwikłowych i cebuli. Jej słodko-kwaśny smak z delikatną nutą ostrości z pewnością doskonale sprawdzi się jako dodatek do obiadów mięsnych. Tego typu surówki znajdują się w szerokim asortymencie firmy przetwórstwa spożywczego Piotra Krajniaka, który dla swoich klientów przygotował także połączenie selera z brzoskwinią i wiele potraw na bazie kapusty. Co zatem jeszcze znaleźć można w rozbudowanej ofercie?

Kapusta doskonałą bazą do surówek

Jednym z najzdrowszych warzyw dostępnych na rynku jest kapusta. W tradycyjnej kuchni polskiej stanowi ona podstawę wielu dań głównych, ale też jest doskonałą bazą do surówek. W ofercie firm przetwórstwa spożywczego znaleźć można szereg propozycji, które zawierają m.in. kapustę białą. Jej połączenie z porem lub ogórkiem kwaszonym pozwala otrzymać perfekcyjny, słodko-kwaśny smak, który towarzyszyć może wielu daniom obiadowym. Do stworzenia wyjątkowej surówki dobrze nadaje się także kapusta kwaszona, którą najczęściej łączy się z marchwią, porem i jabłkiem – charakterystyczny smak jest kojarzony z domową kuchnią, dlatego nierzadko takie połączenie podaje się np. do kotleta schabowego.

Ciekawą propozycją jest potrawa z wyraźną nutą chrzanową – surówka z kapusty czerwonej, jabłka i odpowiednio dopasowanych przypraw. Taki dodatek nie tylko doskonale smakuje, ale też wygląda niepowtarzalnie dzięki fioletowej barwie. Do surówek proponowanych przez firmy przetwórstwa spożywczego zaliczają się też stworzone na bazie kapusty pekińskiej. Wersja pikantna z papryką lub porem, słodko-kwaśna z ogórkiem kwaszonym i marchwią czy słodka z brzoskwinią to tylko niektóre z propozycji.

Opracowanie:
Lipki Wielkie, Szosowa 19B
tel. 95 731 74 37
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz