Materiał Partnera

Przewóz ładunków wymagających niskich temperatur

Przewóz ładunków wymagających niskich temperatur

Transport to jedna z najszybciej rozwijających się branż a firmy transportowe przewożą bardzo różne ładunki. Część z nich wymaga specjalnych warunków np. odpowiedniej temperatury czy specjalnie przystosowanych pojazdów. Jeśli mamy do przetransportowania taki właśnie wymagający produkt, lepiej powierzyć to zadanie firmie, która ma doświadczenie, odpowiedni sprzęt a pracownicy stosowną wiedzę na temat wymaganych procedur.

Korzystając z usług profesjonalnych firm transportowych jak Fis Sp. z o.o. możemy mieć pewność, że nasz towar dotrze we wskazane miejsce w jak najlepszym stanie. Specjalizujemy się w przewozie artykułów spożywczych w niskiej temperaturze. Wykorzystujemy do tego nowoczesne samochody-chłodnie, które dobierane są indywidualnie do każdego zlecenia w zależności od rozmiaru ładunku, dystansu do pokonania i wymagań transportowych. Naszym klientom oferujemy transport chłodniami, transport drobnicowy, transport mrożonek, transport warzyw, transport kwiatów i transport mięsa.

Transport w kontrolowanej temperaturze

Niektóre produkty nie wymagają żadnych specjalnych warunków podczas ich transportu, jednak przy przewozie niektórych konieczne jest przestrzeganie wszelkich norm jakościowych, aby towar nie uległ zniszczeniu czy zepsuciu w trakcie jazdy. Wymaga to odpowiedniego pojazdu, dobrej organizacji i logistyki oraz wiedzy i doświadczenia kierowców! Nie każdy produkt wymaga od razu chłodni, czasami jedynie stałej temperatury, którą trudno uzyskać szczególnie na długiej trasie. Transport chłodniczy odgrywa znaczącą rolę, ponieważ dzięki niemu możemy cieszyć się różnorodnymi produktami żywnościowymi a firmy mogą sprzedawać swoje produkty na terenie całego kraju oraz za granicą. Naczepy pojazdów przystosowanych do tego rodzaju transportu umożliwiają przewóz w temperaturach od -25°C do +25°C. Najniższej temperatury wymagają produkty głęboko mrożone jak lody, ryby, mięczaki i skorupiaki, śmietana, masło. Schłodzone produkty jak gotowe produkty mięsne, surowe mleko, pasteryzowane mleko i produkty mleczne, surowe warzywa wymagają temperatur w granicach +6°C.

Odpowiedni sprzęt

Wybierając firmę, której zlecimy przewóz delikatnego ładunku powinniśmy zwrócić uwagę na doświadczenie w transporcie podobnych produktów i sprzęt, jakim dysponuje. Nasza firma posiada dobrze rozbudowany tabor, na który składają się pojazdy w zabudowie chłodniczej o ładowności od 8 do 22 ton, naczepy oraz pojazdy ze ścianą działową umożliwiające transport produktów w różnych temperaturach. Korzystamy również z windy i wózka paletowego, które ułatwiają załadunek i rozładunek samochodów. Wszystkie nasze pojazdy poddawane są regularnym przeglądom technicznym oraz spełniają wymogi stawiane przy transporcie żywności, produktów pochodzenia roślinnego, zwierzęcego i farmaceutyków. Dzięki takiemu wyposażeniu oferujemy zarówno transport ekspresowy (interwencyjny), transport lokalny (dystrybucja) i dalekobieżny. Razem z klientem ustalamy najlepszą opcję przewozu a wszystkie zamówienia realizujemy terminowo i rzetelnie!

Opracowanie:
Warszawa, Gabriela 13
tel. 22 666 25 02
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz