Artykuł sponsorowany

Poznaj wysokiej jakości tradycyjne pieczywo w ofercie Gminnej Spółdzielni Samopomoc Chłopska!

Poznaj wysokiej jakości tradycyjne pieczywo w ofercie Gminnej Spółdzielni Samopomoc Chłopska!

Pieczywo jest ważnym elementem jadłospisu i bardzo często bywa spożywane na śniadanie. Niestety, bułki i chleb dostępne w marketach są wyrobami piekarskimi, które są przygotowywane z mrożonego, gotowego ciasta i szybko stają się czerstwe oraz po prostu niesmaczne. W takiej sytuacji, najlepszą alternatywą jest zaopatrywanie się w zdrowe pieczywo wypiekane według tradycyjnych receptur, co oferuje piekarnia Gminnej Spółdzielni Samopomoc Chłopska.

Świeże pieczywo najwyższej jakości – dobroczynny wpływ na organizm

Pieczywo od wielu pokoleń jest bardzo ważnym elementem diety. Jest chętnie spożywane na śniadanie, podwieczorek czy kolację. Dzięki jego właściwościom i walorom smakowym pasuje do bardzo wielu różnorodnych dań. Może być podawane na wiele różnorodnych sposobów, nie tylko w formie tradycyjnych i znanych wszystkim kanapek. W dzisiejszych czasach, chleb czy bułki można zakupić w każdym dużym markecie. Niestety, bardzo wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, że zaopatrywanie się w wątpliwej jakości wyrobów piekarniczych nie jest dobrym rozwiązaniem dla organizmu. Pomimo faktu, iż jest ono wypiekane na miejscu, to powstaje z gotowego, mrożonego ciasta, które pozbawione jest wielu drogocennych składników odżywczych.

Najlepszym rozwiązaniem jest zaopatrywanie się w pieczywo wypiekane według tradycyjnych receptur na zakwasie, oferuje posiadająca długoletnie doświadczanie piekarnia Gminnej Spółdzielni Samopomoc Chłopska, oferująca bardzo różnorodny asortyment, do którego zaliczyć można następujące rodzaje chlebów (o różnych gramaturach), jak: oliwski żukowski, podpłomyk św. Norberta, rodzinny, dworski, pomorski, swojski kanapkowy, orkiszowy, razowy, tostowy, żytni, a także różnego rodzaju rogale oraz bułki. Każdego dnia pieczywo jest wypiekane ze świeżego ciasta, co pozwala osiągnąć wyjątkowy smak, a także przedłużyć naturalną świeżość oferowanych chlebów czy bułek.

Jaki chleb warto spożywać?

Składniki na chleb to: mąka, woda, sól, drożdże lub zakwas. Chcąc spożywać chleb, który będzie jak najlepiej wpływał na organizm człowieka, warto zastanowić się nad rodzajem mąki, która wraz z połączeniem z zakwasem sprawia, że chleb nie tylko będzie pięknie pachniał, ale także prezentował się wyjątkowo i miał walory prozdrowotne. Ważną informacją jest fakt, iż im wyższy numer typu mąki, tym ciemniejszy jest będzie chleba. To, z jakiej mąki zostanie  upieczony chleb, będzie miało znaczący wpływ na wartości odżywcze. Jednym z najlepszych gatunków pieczywa, oferowanego przez piekarnię Gminnej Spółdzielni Samopomoc Chłopska ze Żukowa w województwie pomorskim jest chleb swojski czyli żytnio – pszenny na zakwasie bez dodatku drożdży. Przepis pochodzi od kaszubskich gospodyń, a sam chleb jest niezwykle bogaty w składniki odżywcze i błonnik pokarmowy, poprawiający perystaltykę jelit, a także funkcjonowanie układu pokarmowego. 

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz