Artykuł sponsorowany

Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska: Dlaczego warto sięgać po kawę orkiszową?

Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska: Dlaczego warto sięgać po kawę orkiszową?

Kawa orkiszowa zyskuje coraz większe grono zwolenników, zarówno w Polsce, jak i na świecie. Jej unikalne właściwości oraz delikatny smak sprawiają, że staje się coraz popularniejszą alternatywą dla tradycyjnej kawy. Dlaczego warto ją wypróbować? Jakie są jej korzyści zdrowotne i komu jest szczególnie polecana? W poniższym artykule przyjrzymy się bliżej tajemnicom kawy orkiszowej oferowanej przez Polskie Centrum św. Hildegardy.

Właściwości kawy orkiszowej

Kawa orkiszowa to napój przygotowywany z ziaren orkiszu, czyli jednego z najstarszych gatunków zbóż, uprawianych przez człowieka. Wyróżnia się bogactwem witamin i minerałów, które przekładają się na jej korzystne działanie na nasze zdrowie.

Wysokiej jakości kawa orkiszowa, sprzedawana przez Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska, zawiera przede wszystkim znaczne ilości błonnika pokarmowego, który wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego oraz wspomaga utrzymanie uczucia sytości. Dzięki temu jest świetnym pomocnikiem w walce z dodatkowymi kilogramami oraz problemami trawiennymi.

Orkisz to także bogate źródło witamin z grupy B, wapnia, fosforu, magnezu, żelaza oraz cynku. Wszystkie te składniki są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, a ich niedobory mogą prowadzić do różnych problemów zdrowotnych. Ponadto kawa orkiszowa z Polskiego Centrum św. Hildegardy charakteryzuje się wysoką zawartością polifenoli, czyli związków o działaniu antyoksydacyjnym. Oznacza to, że pomaga neutralizować szkodliwe działanie wolnych rodników i wspiera walkę z procesami starzenia się organizmu.

Komu polecana jest kawa orkiszowa?

W przeciwieństwie do tradycyjnej kawy kawa orkiszowa nie zawiera kofeiny. Dzięki temu może być pita przez osoby, które mają przeciwwskazania zdrowotne do spożywania kofeiny. Brak kofeiny sprawia, że kawa orkiszowa nie wpływa na wzrost ciśnienia krwi ani nie przyspiesza pracy serca. Dlatego jest szczególnie polecana osobom z nadciśnieniem, chorobą wieńcową czy arytmiami.

Ze względu na wysoką zawartość błonnika oraz łagodniejsze działanie na błonę śluzową żołądka niż kawa z ziaren kawowca, kawa orkiszowa z Polskiego Centrum św. Hildegardy może być polecana osobom z problemami trawiennymi, takimi jak wrzody żołądka czy zespół jelita drażliwego. Wysoka zawartości błonnika oraz niska kaloryczność sprawiają również, że kawa orkiszowa może wspierać proces odchudzania, jednocześnie zapewniając uczucie sytości na dłużej. Natomiast jej właściwości zdrowotne stanowią cenne uzupełnienie zdrowej i zrównoważonej diety.

Opracowanie:
Kraków, Karmelicka 21 lok. 17C
tel. 665 229 744
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz