Artykuł sponsorowany

Pizza z dowozem - idealne rozwiązanie na czas koronawirusa

Pizza z dowozem - idealne rozwiązanie na czas koronawirusa

Światowa pandemia, wywracająca nasz świat do góry nogami to rzecz, której z pewnością się nie spodziewaliśmy. Wirus SARS-CoV-2, będący przyczyną groźnej choroby układu oddechowego sprawił, że codzienne zajęcie wykonujemy inaczej niż do tej pory. W równym stopniu tyczy się to pracy zawodowej, jak i zwyczajnego rodzinnego życia. Nic dziwnego też, że zmienił się sposób, w jaki robimy zakupy, czy spożywamy posiłki.

Jeśli dotychczas wprost uwielbialiśmy odwiedzać przeróżne restauracje, spędzać przy pysznych potrawach czas w wyborowym towarzystwie, sytuacja, z jaką się zmagamy również i w tej dziedzinie sprowadziła na nas pewne przykrości. Nawet jeśli w momencie publikacji niniejszego artykułu, stosując się do obowiązujących zaleceń wolno nam odwiedzić ulubiony lokal, wiele wskazuje na to, że już niebawem obostrzenia sanitarne staną się znów mocno restrykcyjne. Niżej, w specjalnie przygotowanym tekście uargumentujemy, dlaczego warto na poważnie zainteresować się tak zwanym jedzeniem na telefon. Serdecznie zapraszamy do lektury!

Pizza w czasach koronawirusa

Każdy z nas ma swój ulubiony rodzaj kuchni. Choć jedni lubują się w rodzimych polskich specjałach, inni kochają francuskie, czy też tureckie propozycje, nie da się w żaden sposób zaprzeczyć temu, że to właśnie dania pochodzące ze słonecznej Italii mogą pochwalić się największą ilością sympatyków. Idąc dalej, nasza tytułowa pizza to z pewnością najpopularniejszy włoski przysmak, bez którego niemała liczba osób wprost nie potrafi się obyć. I jakkolwiek zamawianie go z dostawą ma już w kraju nad Wisłą całkiem długą tradycję, dziś rozwiązanie to nabiera zupełnie nowego znaczenia. Gdy w grę wchodzi własne zdrowie, nie może być mowy o jakichkolwiek zaniedbaniach, dowóz zaś okazuje się teraz zdecydowanie najmniej ryzykowną opcją zjedzenia czegoś wyśmienitego.

Nigdy za wiele ostrożności

Pomimo tego, że różne źródła –  między innymi Główny Inspektorat Sanitarny, powołujący się na Europejski Urząd do spraw Bezpieczeństwa Żywności – podają, iż koronawirusem nie można zarazić się za pośrednictwem produktów spożywczych, należy dla spokoju zachować wyjątkową ostrożność. Bowiem w przypadku braku higieny ze strony pracowników lokalu, czy też przez używanie składników z podejrzanych źródeł, może oczywiście dojść do pewnych zanieczyszczeń serwowanego nam pokarmu. Stawiajmy więc jedynie na sprawdzonych restauratorów, którzy na poważnie podchodzą do dodatkowych środków ostrożność – podkreślił przedstawiciel znajdującej się w Płocku Pizzerii Złoty Róg.

Standardowa dostawa

Najoczywistszym rodzajem dostawy jest ten, polegający na przekazaniu produktów z ręki do ręki, a przy tym na płatności gotówką osobie przywożącej zamówienie. Jeśli nawet dostarczyciel zostanie wyposażony w terminal płatniczy, jednorazowe rękawiczki i maseczkę zasłaniającą usta i nos, dla niektórych klientów – co należy rzecz jasna uszanować – może okazać się to niewystarczające.

Najbezpieczniejszy rodzaj dowozu

Dlatego też dużą popularnością cieszy się w tym okresie nieco inny rodzaj załatwienia całej sprawy. Prężnie działające portale internetowe, za pośrednictwem których możemy kupić z dowozem interesujące nas potrawy, umożliwiają stuprocentowo bezdotykową  zapłatę, wymagającą od nas jedynie podania w aplikacji numeru karty kredytowej. Sama dostawa zaś zakończy się zostawieniem zapakowanych przysmaków przed drzwiami, zasygnalizowanym poprzez zwykłe naciśnięcie dzwonka. Jeżeli do tego, my sami będziemy dbać o higienę – myć i dezynfekować ręce przed jedzeniem, czy też korzystać wyłącznie z własnych sztućców – utrzymamy bezpieczeństwo nasze i naszej rodziny na bardzo dobrym poziomie.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz