Artykuł sponsorowany

Piece firmy WIESHEU – idealne do nowoczesnej piekarni

Piece firmy WIESHEU – idealne do nowoczesnej piekarni

Dobra piekarnia już od wczesnych godzin porannych wita swoich klientów zapachem świeżego pieczywa. Ten sam aromat powinien unosić się w lokalu przez cały dzień roboczy. Piec to nie tylko główne narzędzie pracy piekarza, ale też element wystroju wnętrza, na który klienci lubią zwracać uwagę. Powinien być zatem funkcjonalny i wykonany z dbałością o każdy detal. Takie właśnie piece piekarnicze oferuje firma WIESHEU. To niekwestionowany lider w swojej branży.

Piece modułowe EBO i ich zalety

Firma WIESHEU rekomenduje piekarzom zakup pieca modułowego z linii EBO, który pozwala na tradycyjne pieczenie na kamieniu. To doskonała propozycja dla zakładów, które oferują zarówno pieczywo zwykłe, jak i rzemieślnicze. Największą zaletą posiadania takiego urządzenia jest fakt, że można je niemal całkowicie dostosować do indywidualnych potrzeb inwestora. Piece modułowe EBO mają trzy komory o różnej wysokości, co zapewnia dużą przestrzeń do jednoczesnego wypieku kilku różnych rodzajów pieczywa. Wydajność produkcji można zwiększyć w każdym momencie poprzez zakup kolejnego modułu. Elementy grzewcze w omawianych piecach wykonane są w technologii STIR®, dzięki czemu gwarantują o 30% krótszy czas pieczenia przy zachowaniu wszystkich walorów smakowych i zapachowych wypieków. Co istotne, wszystkie piece firmy WIESHEU można połączyć ze sobą w jeden system, dzięki funkcji WNET.

Kilka słów o estetyce pieców EBO

Każdy piec marki WIESHEU produkowany jest z wysokiej klasy stali nierdzewnej i szkła odpornego na uszkodzenia termiczne, mechaniczne i zabrudzenie. W przypadku urządzeń z linii EBO projektanci zadbali o to, by zwracały na siebie uwagę nowoczesnym designem i wyjątkową estetyką. Piece modułowe EBO wyposażono w duże, przeszklone drzwi, które umożliwiają klientom obserwację procesu wypieku ich ulubionego chleba, bułek czy rogalików. Taka ekspozycja towarów jeszcze bardziej zachęca konsumentów do zakupów. Hasło „pieczywo prosto z pieca” od wieków działa na nas jak magnes. Warto podkreślić, że wspomniane wyżej drzwi można przestawić do czyszczenia tak, by ich wewnętrzna strona była łatwo dostępna dla pracownika piekarni. To ważne, ponieważ brudna szyba mogłaby wzbudzić w klientach negatywne skojarzenia. Ponadto piece EBO posiadają duży wyświetlacz dotykowy, co dodaje im stylu, ale przede wszystkim – ułatwia obsługę urządzenia. Piece dostępne są w kolorze srebrnym lub czarnym. Będą pasować zarówno do tradycyjnej, jak i ultranowoczesnej piekarni. Specjaliści z firmy WIESHEU Polska pomogą w doborze urządzenia do potrzeb konkretnego zakładu. Zapraszamy!

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz