Artykuł sponsorowany

Owoce morza i ryby mrożone

Owoce morza i ryby mrożone

W piramidzie żywienia dania rybne pojawiają się jako jedne z najbardziej wartościowych. Zawierają wiele wartości odżywczych. Można przygotowywać je na różne sposoby. Na polskich stołach pojawiają się nie tylko od święta. Prostym sposobem na to, aby zawsze być przygotowanym na przyrządzenie dania rybnego, jest zrobienie zapasu w formie mrożonki. Sprawdź, jakie są dostępne rodzaje ryb i owoców morza.

Ryby i owoce morza na Twoim stole

Bogactwo wód dostarcza wielu odmian ryb. Łowione we wszystkich zakątkach świata i świeżo mrożone są dostarczane także do Polskich sklepów. Dzięki temu można spróbować najbardziej egzotycznych smaków. Proces mrożenia pozwala na ich długie przechowywanie oraz użycie w dowolnym momencie. Dlatego są one szeroko dostępne w sklepach spożywczych. Wybierając produkty mrożone docenia się smak nie tylko ryb z dalekich wód, ale także tych złowionych na polskich wodach.

Przygotowane wcześniej i filetowane ryby są rozwiązaniem dla tych, którzy nie przepadają za wydłubywaniem ości, czy też chcieliby wykorzystać rybę do przepisu w galarecie lub „po grecku”. Potrawy ze składem tego bogactwa jezior, mórz i oceanów są doceniane nie tylko jako dania główne, ale także jako przekąski. Wielokrotnie podawane są na przyjęciach w formie zakąski do mocnego alkoholu. Z mrożonych ryb i owoców morza korzysta się nie tylko w celach indywidualnych. Niektóre restauracje i punkty gastronomiczne także używają formy mrożonej do przygotowywania przysmaków.

Produkcją, sprzedażą oraz eksportem ryb i owoców morza zajmuje się firma Bogmar Traper Sp.z o.o. z Warszawy. Rodzinne przedsiębiorstwo oferuje zarówno świeże jak i mrożone produkty rybne. Kieruje swoją ofertę do sprzedawców krajowych i zagranicznych.

Dania rybne z mrożonek

Wygodną korzyścią z zakupu ryb lub owoców morza w formie mrożonej jest to, że dzięki temu można skorzystać z tego produktu w dowolnie wybranym momencie. Mięso rybie nie marnuje się, ale czeka w zamrażalniku na odpowiedni moment. Robiąc większe zapasy i planując zdrową dietę z dużą zawartością ryb czy owoców morza nie trzeba martwić się o brak pomysłu na przepis. Mrożonki są prostym rozwiązaniem, dzięki któremu można oszczędzić dużo czasu, który poświęciłoby się na kolejne wyjście na zakupy.

Wybierając spośród gamy produktów mrożonych, można zatrzymać się na lokalnych gatunkach ryb, lub wybrać rodzaj mięsa rybiego pochodzącego z norweskich mórz. Większość ryb z zamrażalnika można znaleźć także w formie filetu. Są one wtedy pozbawione łusek, skóry i ości. To zadowalająca forma szczególnie dla tych, którzy nie przepadają za obróbką ryby przed jej przyrządzeniem.

Zaglądając do sklepowej zamrażarki w każdym większym sklepie można znaleźć różne rodzaje owoców morza. Jest to wygodne rozwiązanie dla fanów egzotycznych smaków. Mogą oni w każdej chwili sięgnąć po pakowane próżniowo i zamrożone owoce morza i po ich przygotowaniu cieszyć się ulubionym smakiem.

Opracowanie:
Warszawa, Przyczółkowa 227
tel. 22 858 99 78
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz