Artykuł sponsorowany

Obiady dla firm. Smacznie i szybko

Obiady dla firm. Smacznie i szybko

Catering dla firm staje się coraz bardziej popularny. Smaczne i zdrowe obiady dla pracowników zamawiają zarówno właściciela małych firm, jak i dużych korporacji, więc zapewnienie zatrudnianym osobom możliwości zjedzenia pełnowartościowego posiłku staje się powoli standardem. Dlaczego warto zainwestować w catering dla firm i jak wpływa on na efektywność pracy zatrudnionych osób?

Jakie posiłki dla pracowników i kiedy trzeba je zapewnić?

Posiłki dla pracowników to nie tylko sposób docenienia ich pracy, ale także czasami konieczność regulowana przepisami. W tym przypadku chodzi o tzw. posiłki regeneracyjne, które należą się pracownikom wykonującym swoje obowiązki np. w niesprzyjających warunkach. Od kilku lat obserwuje się jednak, że pracodawcy chcą dodatkowo zachęcić swoich pracowników do pracy, oferując im w ramach zatrudnienia możliwość zjedzenia obiadu także, gdy nie pracują oni w obciążających organizm i wpływających na nadmierne spalanie kalorii warunkach.

- Inwestycja w posiłki dla pracowników to sposób na docenienie ich wkładu w rozwój firmy. Co więcej, pracownik, który podczas swojej pracy może dostarczyć do swojego organizmu odpowiednią porcję składników odżywczych, pracuje efektywniej i staje się znacznie bardziej wydajny – wyjaśnia ekspert z Restauracji Gaspa Ejo z Wrześni.

Jak wybrać catering dla firm?

Posiłki dostarczane do firm powinny być przede wszystkim smaczne i różnorodne. Największym zainteresowaniem cieszą się domowe obiady dla pracowników, które pozwalają trafić w różne kulinarne gusta oraz cechują się wysokimi wartościami odżywczymi. Niezależnie od wielkości firmy oraz rodzaju wykonywanej przez jej pracowników pracy, posiłki powinny być odpowiednio zbilansowane pod względem wartości odżywczych. W przypadku typowych posiłków regeneracyjnych, trzeba pamiętać o tym, że powinny się one odznaczać wysoką kalorycznością, która pozwoli uzupełnić straty energii u pracowników wykonujących ciężką pracę fizyczną lub pracę w trudnych warunkach.

Wybierając ofertę cateringu, warto zwrócić uwagę na:

  • oferowane menu, które powinno być różnorodne,
  • sposób przygotowywania posiłków i jakość składników,
  • gwarancję szybkiej dostawy,
  • możliwość długoterminowej współpracy,
  • korzystne warunki cenowe.

Warto pamiętać, że wybierając posiłki dla pracowników oraz decydując się na współpracę z konkretną firmą cateringową, trzeba także zwrócić uwagę na kwestie związane z samym dostarczaniem posiłków, które powinny trafić do firmy ciepłe i odpowiednio zapakowane.

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz