Artykuł sponsorowany

Najsmaczniejsze, najświeższe i najzdrowsze ryby - tylko z najlepszych hurtowni

Najsmaczniejsze, najświeższe i najzdrowsze ryby - tylko z najlepszych hurtowni

W polskim menu ryby od zawsze zajmują ważne miejsce. Handel rybami i produktami rybnymi jest jednak niezwykle wymagający, Dlatego przy zakupie ryb do sklepów warto znać ich dostawców i hurtownie w których były przechowywane.

Jak funkcjonują profesjonalne hurtownie rybne?

Takie profesjonalne hurtownie jak Bosman Hurt Ryb w swojej ofercie mają nie tylko ryby wędzone, ryby mrożone, ryby marynowane, przetwory rybne, konserwy rybne, ale i mrożonki warzywne oraz np. lody "Algida, Augusto, Nestle i Zielona Budka". Ofertę kierują do klientów nastawionych na sprzedaż detaliczną, ale także do branży gastronomicznej, właścicieli restauracji oraz do organizacji użytku publicznego. Szeroka oferta obejmuje:

  • ryby mrożone - dorsz, miruna, morszczuk, mintaj, sola, tilapia, kergulena, halibut,
  • ryby wędzone - makrela, dorsz, morszczuk, pstrąg, łosoś, halibut, szprotka, tuszka śledziowa 
  • owoce morza - krewetki, kalmary, małże, ośmiornice,
  • przetwory rybne - sałatki, konserwy, marynaty.

 Hurtownie współpracują z czołowymi firmami branży rybnej w Polsce. Obsługują klientów nie tylko z Polski, ale też kontrahentów z Niemiec i Francji. Samochody dostawcze są wyposażone w agregaty chłodnicze i zostały przeznaczone do transportu produktów spożywczych.

Czy warto sprowadzać owoce morza?

Co prawda owoce morza nie cieszą się w Polsce tak dużą popularnością jak w krajach śródziemnomorskich, jednak warto włączyć je do jadłospisu. Poza walorami smakowymi owoce morza mają także walory zdrowotne. Podobnie jak ryby, zawierają ważne substancje odżywcze. Należy także pamiętać, że frutti di mare uznawane są za afrodyzjak. Owoce morza zawierają pełnowartościowe białko przy znikomej ilości węglowodanów i małej kaloryczności, w związku z czym powinny się znaleźć w diecie osób pragnących schudnąć. W pierwszym badaniu, w którym dowiedziono ochronnego działania tych kwasów w chorobach układu sercowo-naczyniowego, porównywano nawyki żywieniowe i częstość występowania chorób serca w populacji duńskiej oraz wśród tzw. Inuitów zamieszkujących Grenlandię. Okazało się, że co ludzie znacznie rzadziej umierali z przyczyn sercowo-naczyniowych niż mieszkańcy Danii. Ten korzystny efekt został przypisany właśnie dużemu spożyciu kwasów omega 3 i małemu spożyciu nasyconych kwasów tłuszczowych. Warto więc inwestować w handel owocami morza, bo już nawet w Polsce robi się coraz częściej domowe wersje potraw z owocami morza i zapotrzebowanie na nie wciąż rośnie.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz