Artykuł sponsorowany

Na czym polega catering w Klubie & Restauracji „Pod Palmami”?

Na czym polega catering w Klubie & Restauracji „Pod Palmami”?
Zorganizowanie imprezy biznesowej lub rodzinnej może okazać się bardzo trudne, zwłaszcza że należy zadbać między innymi o menu. Tę część planowania najlepiej jest powierzyć Klubowi & Restauracji „Pod Palmami” z Kolbuszowej zajmującej się profesjonalnie cateringiem, czyli gastronomiczną i logistyczną obsługą wydarzeń i przyjęć dla większej liczby gości.

Czym jest catering?

Wiele restauracji ma w swojej ofercie usługę cateringu. Jest to pojęcie szerokie i odwołuje się do branży gastronomicznej. Catering to przygotowanie posiłków oraz wszystkie procesy związane z ich dostarczeniem, podaniem i świadczeniem związanych z tym usług. Te ostatnie obejmują logistykę i organizację imprez okolicznościowych, takich jak: wesela, przyjęcia firmowe, chrzciny, szkolenia i konferencje. Usługi cateringowe świadczy na przykład Klub & Restauracja „Pod Palmami” z Kolbuszowej w województwie podkarpackim. Na miejscu można zjeść domowy obiad i zorganizować rodzinną lub firmową imprezę na kilkadziesiąt osób.

Rodzaje cateringów

Wyróżnia się kilka rodzajów cateringu: tradycyjny (eventowy), kontraktowy (na podstawie umowy), franczyzowy, biznesowy i masowy. Catering tradycyjny jest usługa logistyczna i gastronomiczna świadczona przez niewielkie rodzinne firmy i polegającą na dostarczeniu posiłku obsłudze imprez okolicznościowych. Catering kontraktowy polega na usługach opartych na umowie, a franczyzowy odbywa się na zasadzie franczyzy. Usługi cateringowe dla firm polegają na obsłudze szkoleń, spotkań biznesowych, konferencji i eventów poprzez przygotowanie i serwowanie posiłków. Catering masowy natomiast obejmuje popularne firmy, restauracje i bary obsługi, a usługi świadczone w jego ramach obejmują koncerty, festiwale oraz wydarzenia rozrywkowe i sportowe.

Catering w restauracji

Planowanie imprezy rodzinnej lub firmowej nie należy do mocnych stron wielu ludzi.  Przygotowanie posiłku, serwowanie i obsługę gości lepiej powierzyć restauracji świadczącej usługi cateringowe. Klub & Restauracja „Pod Palmami oferuje możliwość oddelegowania niektórych zadań związanych z przygotowaniem biznesowego, rodzinnego lub świątecznego spotkania nawet na kilkadziesiąt osób. Tradycyjne potrawy zamówione w restauracji z pewnością przypadną gościom do gustu. Usługę cateringu można zamówić na domowe przyjęcia, imprezy urodzinowe lub święta, takie jak Boże Narodzenie albo Wielkanoc. Restauracja oferuje również możliwość wykupienia abonamentu obiadowego ze zniżką. Dostawa odbywa się zawsze na czas, a menu można dobrać według indywidualnych preferencji.
Opracowanie:
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz