Artykuł sponsorowany

Kreatywne gotowanie – od kuchni tradycyjnej po Fushion

Kreatywne gotowanie – od kuchni tradycyjnej po Fushion

Na polskim rynku dynamicznie rozwijają się firmy z branży usług gastronomicznych. Szczególnie polecanymi miejscami są ostatnio modne bistra, które niejednokrotnie potrafią swoją bogatością smaku, a także zdrowymi daniami prześcignąć najlepsze restauracje. Często odwiedzanym przez warszawiaków miejscem jest należące do Soeurs Food bistro „Sweet and fresh”, które oferuje również szeroką ofertę cateringową.

Bistro – kuchnia tradycyjna, wegańska oraz Fushion

Dzisiaj sukces w gastronomi odnoszą miejsca, które wyróżniają się spośród innych. Tak jest w przypadku bistra „Sweet and fresh”, gdzie można skosztować śniadań, przystawek, dań obiadowych i deserów, kuchni polskiej, wegetariańskiej, wegańskiej czy tak zwanej kuchni fushion. Stanowi ona połączenie tradycyjnego przyrządzania dań z różnych obszarów kulturowych. Dzięki temu goście mogą skosztować dań arabskich z indyjskimi przyprawami, czy też tych kontynentalnych (europejskich) w wydaniu egzotycznym. W bistro „Sweet and Fresh” czekają na klientów zatem przepyszne pierogi, tarty, puddingi z nasion chia i kaszy jaglanej, wiosenne ziemniaczki z warzywami i soczystym mięsem, kanapki z łososiem oraz kozim serem, czy też dania tematyczne związane z okazjonalnymi dniami – np. potrawy irlandzkie serwowane w Dzień św. Patryka, czy dyniowe zupy oraz placki w Halloween.

Wysoka jakość i dbanie o wszystkich klientów

Sukces bistra „Sweet and fresh” i całej firmy Soeurs Food prowadzonej przez siostry Paulinę  Maślanek i Elizę Babecką opiera się na wykorzystywaniu tylko świeżych, naturalnych oraz ekologicznych artykułów spożywczych pozbawianych koncentratów i sztucznych barwników. Dzięki temu wiele dań można zaliczyć do tych bezcukrowych i beztłuszczowych, a w menu przewidywane są również pyszne potrawy dla wegetarian, wegan, czy też alergików. Szczególnie polecane są dania bezglutenowe i bezmleczne, które jak się okazuje, trafiają również w gusta osób tolerujących laktozę czy gluten. Do gotowania należy mieć bowiem prawdziwy artystyczny talent!

Usługi cateringowe

Firma Soeurs Food spełniając oczekiwania klientów, oferuje również szerokie usługi cateringowe, które są dedykowane dla osób indywidualnych oraz podmiotów biznesowych. Bardzo często są one wykorzystywane w związku organizacji gal firmowych, konferencji naukowych, czy też szkoleń pracowniczych. Menu zawsze jest ustalane z klientem i może być bardzo różnorodne. Wiele zamówień dotyczących usług cateringowych związanych jest bowiem ze wspomnianą kuchnią Fushion. Warto wykorzystać w ten właśnie kulinarny sposób ofertę Soeurs Food.

Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz