Artykuł sponsorowany

Jakie wyposażenie powinno znaleźć się w gastronomii?

Jakie wyposażenie powinno znaleźć się w gastronomii?

Urządzenie kuchni gastronomicznej wiąże się z zakupem specjalistycznego sprzętu, który umożliwi przygotowywanie potraw. W kuchni oprócz pieca, urządzenia chłodniczego, zmywarki, zlewu, naczyń, przydatne będą: robot kuchenny, formierka, krajalnica, obieraczka, szatkownica, blender, pyziarka itp. Dobrze jest mieć kontakt do firmy, która pomoże w doborze produktów. Dzięki temu nasza kuchnia będzie odpowiednio wyposażona.

Zalety sprzętu do gastronomii

Maszyny i urządzenia w kuchni gastronomicznej są podstawowym elementem. Przy gotowaniu i przygotowywaniu posiłków liczy się czas, ponieważ goście nie mogą zbyt długo oczekiwać na zrealizowanie zamówienia. Rozpoczynając działalność, warto zwrócić się do firmy IMS — Biuro Handlowe s.c. Anna Traczyk Dariusz Bielecki, ponieważ pomoże i doradzi skompletowanie wyposażenia. Jest ekspertem w branży, więc mamy gwarancję, że nasz sprzęt będzie działał niezawodnie. Co więcej, zakupimy tylko te urządzenia, które faktycznie staną się przydatne. Przygotowując biznesplan, taka pomoc jest niezwykle cenna. Firma może również zrealizować nietypowe zamówienia, dzięki czemu zaoszczędzimy sporo czasu, na poszukiwaniu wyposażenia. Poza tym możemy liczyć na serwis techniczny: gwarancyjny i pogwarancyjny.

Wybór sprzętu do gastronomii

Urządzając kuchnię w restauracji czy pierogarni, naleśnikarni, barze, potrzebujemy specjalistycznego wyposażenia. Nie ma możliwości podczas przygotowywania potraw, wykonywanie czynności ręcznie. Żaden kucharz nie jest w stanie podać posiłku konsumentowi na czas. Oprócz podstawowych maszyn i urządzeń, które są praktycznie w każdym domu, potrzebujemy wielu innych sprzętów. Mając w menu: pierogi, uszka, paszteciki, kopytka, kluski leniwe, przydatna jest formierka 01MG. Natomiast do pyz nadziewanych i knedli – pyziarka 01FP1. Jeśli serwujemy naleśniki, to niezbędna jest naleśnikarka 01MR2. Takich urządzeń można wymienić dużo więcej, wszystko zależy od tego, co jest w jadłospisie danego lokalu.

Opracowanie:
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz