Artykuł sponsorowany

Jakie rodzaje blach piekarniczych dostępne są w ofercie firmy Bodex?

Jakie rodzaje blach piekarniczych dostępne są w ofercie firmy Bodex?

Blachy piekarnicze to podstawowy element wyposażenia każdej piekarni. Służą do wypieku i ekspozycji produktów piekarniczych oraz cukierniczych. W ofercie firmy Bodex zajmującej się wyrobem i sprzedażą sprzętu piekarniczego dostępne są trzy rodzaje blach podzielone ze względu na materiał, z którego zostały wykonane. Sprawdź, jakie to typy i czym się charakteryzują najpopularniejsze z nich.

Jakie są rodzaje blach piekarniczych i co warto o nich wiedzieć?

Blachy piekarnicze mają wiele zastosowań, ale oczywiście głównym z nich jest produkcja wypieków. Dlatego są sprzętem niezbędnym w każdej piekarni. Blachy różnią się między sobą parametrami technicznymi, ale ich pierwszy, podstawowy podział dotyczy materiału, z którego zostały wykonane. Pracownicy firmy zajmującej się wyrobem i sprzedażą sprzętu piekarniczego i koszyków Bodex Włodzimierza Żądło informują, że w ich ofercie dostępna jest produkcja blach:

  • ze stali zwykłej,
  • ze stali nierdzewnej,
  • litych,
  • kwasoodpornych,
  • z aluminium.

Niezwykle doceniane są blachy wykonane z aluminium – metal jest elastyczny i łatwy w obróbce, co pozwala na tworzenie blach w różnych kształtach. Blachy aluminiowe charakteryzują się odpornością na korozję, wysokie temperatury oraz działanie bardzo silnych środków czyszczących. Podobne cechy charakteryzują blachy ze stali nierdzewnej, która również jest odporna na działanie środków chemicznych i korozję, a ponadto bardzo dobrze przewodzi ciepło i wykazuje niemałą odporność na ścieranie. Poszczególne blachy różnią się też między sobą liczbą rantów, metodą wykonania (gięcie i spawanie), wymiarami oraz grubością.

Warto pamiętać, że w ofercie firmy znajdują się również blachy wypiekowe do hamburgerów i babek, zamykane blachy cukiernicze, foremki wypiekowe do pizzy oraz formy wiedeńskie.

Jak wybrać producenta i sprzedawcę sprzętu piekarniczego?

Dobrze wykonane blachy i formy wypiekowe to niemalże sztuka wymagająca wiedzy i wielu lat doświadczenia. Dlatego najlepiej wybierać firmy, które na rynku są nie od dziś i znają potrzeby klientów. Ważni są też wykwalifikowani pracownicy, którzy mogą doradzić klientowi i podzielić się z nim swoją wiedzą. Jeśli firma zatrudnia ludzi dobrze wykonujących swoją pracę, współpracuje tylko z dostawcami materiałów najwyższej jakości, a ponadto gwarantuje klientom miłą i rzetelną obsługę oraz fachową pomoc, wrażenia po takiej współpracy mogą być tylko pozytywne. Dlatego firmie Bodex stale przybywa zwolenników, którzy wyrażając swoją opinię, stają się najlepszą reklamą działalności.

Opracowanie:
Alwernia, os. Chemików 6 lok. 21
tel. 12 283 26 14
Oceń artykuł (0)
0.0
Komentarze
Dodaj komentarz