Artykuł sponsorowany

Jaka jest najlepsza restauracja w Kołobrzegu?

Jaka jest najlepsza restauracja w Kołobrzegu?

Kołobrzeg to nie tylko morze, plaża i beztroski wypoczynek na leżakach. W tym przepięknym nadbałtyckim kurorcie można także pysznie zjeść. Turyści i mieszkańcy miasta mają w czym wybierać. Kiedy po godzinach kąpieli morskich oraz opalania dopadnie ich wilczy głód, mogą udać się do jednej z tamtejszych restauracji. Która z nich szczególnie się wyróżnia?

Co można zjeść w Kołobrzegu?

O jakim jedzeniu marzą turyści udający się na zasłużony letni wypoczynek? Nad Bałtyk najczęściej wybierają się wielbiciele morskich ryb. Smażone, pieczone, filety i dzwonki – to króluje w obiektach gastronomicznych w Kołobrzegu.

Niestety, często jakość potraw pozostawia wiele do życzenia. Nawet restauracje, które zachwalają swoje dania z ryb, niekiedy nie potrafią ich przyrządzić. Zdarza się, że ryby mają za grubą panierkę, są zbyt wysmażone czy niedostatecznie przyprawione. Niektórzy restauratorzy chcą zachęcić potencjalnych gości świeżością ryb i tym, że są „prosto z morza”. Jednak tak naprawdę dorsz czy flądra mogły zostać rozmrożone kilka godzin temu.

W Kołobrzegu znajdą coś dla siebie miłośnicy mięs, kuchni europejskiej, a także dzieci, które wprost przepadają za naleśnikami. Jednak w wielu miejscach ciężko o dobrą obsługę, klimat oraz odrobinę ciszy i spokoju. Dobra restauracja w Kołobrzegu musi być miejscem nastrojowym, z wyjątkowym menu, a także pozwalającym na spędzenie czasu w miłym towarzystwie.

 Klimat i doskonałe jedzenie – cechy dobrej restauracji

Jednej z najlepszych restauracji w Kołobrzegu nie trzeba długo szukać. Wystarczy spacer po centrum miasta, aby natknąć się na to miejsce.

„Dania kuchni polskiej w nowej odsłonie, mięsa i ryby, a także wyśmienite trunki – to wszytko można znaleźć w Restauracji Domek Kata. Autentyczne smaki zawsze świeżych potraw są skomponowane tak, aby podkreślił je bogaty bukiet wina. W tym wyjątkowym, zabytkowym budynku można się zrelaksować i najeść, o co zawsze dba szef kuchni i obsługa” – mówi pracownik Restauracji Domek Kata.

Dlaczego właśnie ta restauracja uchodzi za jedną z najlepszych? Na uwagę zasługuje niepowtarzalny nastrój, który tam panuje. Jak podają źródła, budynek ten został wzniesiony już w XVI wieku. Był własnością kolejno rodziny kupieckiej, a następnie rzemieślników. Jak przystało na obiekt o takiej renomie, znajduje sią tam restauracja, w której można zjeść dobrze znaną wszystkim Polakom dziczyznę, a zaraz potem skosztować owoców morza czy włoskich przysmaków. Wszystkie przepisy zostały skomponowane przez doświadczonych kucharzy. Nie można też nie wspomnieć o tym, że dania powstają na bazie produktów najlepszej jakość, pochodzących od zaufanych, lokalnych dostawców.

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz