Artykuł sponsorowany

Jak działają grille ekologiczne?

Jak działają grille ekologiczne?

Z każdym rokiem nasza świadomość ekologiczna rośnie. Co istotne – w każdej branży coraz więcej producentów oferuje artykuły przyjazne środowisku naturalnemu. Dotyczy to również firm specjalizujących się w tworzeniu urządzeń do grillowania. Z naszego artykułu dowiesz się, jak działają takie grille oraz na czym w praktyce polega ich ekologiczny charakter.

Na rzecz ochrony środowiska

Zanieczyszczone środowisko, a szczególnie powietrze jest powodem do niepokoju dla wielu z nas. Problem ten dotyczy szczególnie tych osób, które mieszkają w dużych aglomeracjach miejskich. Działać w tej sprawie możemy na wiele sposobów, między innymi decydując się na zakup grilla ekologicznego. Wbrew pozorom każdy, nawet najmniejszy gest, wykonany w stronę ochrony środowiska naturalnego ma znaczenie. Jeśli wszyscy zaczniemy myśleć i postępować w taki sposób, wówczas szanse na realną poprawę stanu naszej planety znacznie wzrosną i nabiorą realnych kształtów.

Grill ekologiczny, czyli jaki?

Nowoczesne rozwiązania technologiczne w połączeniu z troską o nasze zdrowie i ekologię stały się podstawą do stworzenia wyjątkowego produktu. Mowa tutaj o wielofunkcyjnym urządzeniu do smażenia, pieczenia i grillowania bez dymu. Doskonałym przykładem jest znany na całym świecie LotusGrill, który pozwala na wygodne i zdrowe grillowanie w niemal każdym wybranym przez nas miejscu. A wszystko to dzięki jego specjalnej konstrukcji ograniczającej wytwarzanie dymu do minimum. Jak to wygląda w praktyce?

W LotusGrill węgiel znajduje się w stalowym i szczelnie zamkniętym pojemniku. Takie rozwiązanie zapewnia brak kontaktu z wytapianym podczas grillowania tłuszczem, a co za tym idzie brak problemów związanych z niebezpiecznym dla zdrowia i środowiska dymem. Z LotusGrill możemy zatem korzystać zarówno w ogrodzie, jak i na balkonie. Doskonale sprawdzi się on także w miejscach publicznych takich jak park czy plaża. Jednym słowem urządzenie to gwarantuje zdrowe i bezproblemowe grillowanie – dla nas i dla naszych sąsiadów.

Jakie jeszcze zalety posiada ekologiczny grill?

Jak wyjaśnia nasz rozmówca z firmy LotusGrill Polska: Aby rozpalić naszego grilla, wystarczy odrobina żelowej rozpałki i węgiel. Jednak – co istotne – możemy użyć go w znacznie mniejszej ilości niż ma to miejsce w przypadku tradycyjnego grilla.

Dlaczego?

Konstrukcja LotusGrill zakłada dużo mniejsze zużycie węgla w celu ochrony naszego zdrowia i środowiska. Ponadto zwiększając oszczędność, dba o nasze portfele. Za tak wiele korzyści odpowiada zaś prosty mechanizm – pod pojemnikiem z węglem znajduje się niewielki wiatraczek zasilany bateriami i utrzymujący stały nawiew. Jego działanie sprawia, że paliwo stale się żarzy, a tym samym wystarcza na dłużej – dodaje nasz rozmówca.

Kolejną wielką zaletą LotusGrill jest jego solidna budowa. Oparta na mocnych, stalowych elementach i objęta 5-letnią gwarancją na wszystkie elementy stanowi korzyść nie tylko dla nas, ale i dla ekologii. W ten sposób rezygnujemy bowiem z nabywania grillów jednorazowych lub niskiej jakości, które pociągają za sobą zwiększenie wytwarzania odpadów.

Walorem urządzeń LotusGrill, o którym warto tutaj jeszcze wspomnieć, jest także technologia zabezpieczania przed gorącem. Oprócz bezpieczeństwa podczas użytkowania funkcja ta pozwala również na swobodne i pozbawione ryzyka oparzeń przenoszenie grilla w różne miejsca.

Wreszcie dzięki specjalnie zaprojektowanym zaczepom mocującym LotusGrill jest skutecznie chroniony przed ewentualnym upadkiem. Pojemnik z węglem zatem się nie przewróci, a jego żarząca się zawartość nie wysypie.

Oceń artykuł (1)
5.0
Komentarze
Dodaj komentarz